Alkohol

Fyllesyk i dag?

Dette vil få deg til å føle deg bedre.

Har tømmermennene rave-party i hodet? Ikke fall for fristelsen til å la det bli en junk-dag.  Foto: Panther Media
Har tømmermennene rave-party i hodet? Ikke fall for fristelsen til å la det bli en junk-dag. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ble det litt mange drinker i går? Har du først våknet med bankende hode, smale øyne, slangegift i blodet og sjøsyke i magen, nytter det ikke å forebygge.

Men det finnes råd som gjør at du kan se litt bedre ut. Og det finnes heldigvis også en kur som lindrer bakrusen.

Les også: Ikke send disse fyllemeldingene.

1. Dette bør du spise:


Selv om hver celle i kroppen roper at den vil ha salt og fett, er det ikke dette du bør spise. Kroppen er dehydrert, og mye fett vil som oftest bare være en ekstra belastning på leveren.
- Alkohol er uttørrende, og tapper deg også for kalium, sier ernæringsfysiolog Erin Palinski til Glamour.com.
Så i stedet for å bestille pizza med ekstra rømmedressing, bør du heller bake en potet. Det høye innholdet av kalium kan også være gunstig for blodtrykket. Og behold skallet på. Må du ha rømme, legger du en liten klatt på toppen når den er ferdig. Og spis så mye salat til som du vil, det tilfører kroppen viktige vitaminer. Du får også i deg kostfiber, vitamin C, folat og antioksidanter. Dessuten gir bakte poteter energi uten å tilføre fett og sukker.

Hvor fyllesyk er du? Test deg selv her.

2. Dette bør du drikke:

Dropp den klissesøte dagen-derpå-colaen til fordel for en hjemmelaget lemonade. Du lager den ved å blande fire teskjeer ferskpresset limejuice, en halv teskje sukker og en liter vann. Drikk halvparten når du står opp, resten i løpet av de kommende timene. Limen hjelper leveren å forbrenne giften fra alkhoholen, sukkeret fikset det lave blodsukkeret og vannet hjelper deg til å bli rehydrert.
Les også: Her er en nye mirakel-drikken

3. Det går over

Det kan føles som om du er i ferd med å ta din død av det, men vit at svært få har til dags dato kastet inn årene på grunn av bakrus. Finn fram pleddet og en god film. Beskytt deg mot sterkt lys og masete personer, og vit at det går over. Og du er ikke alene. Her kan du se hvordan Eva Longoria-Parker og Nicole Richie ser ut dagen derpå.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer