Sminke

Gå for en naturlig look!

Nå skal det se ut som du nesten ikke har sminka deg i det hele tatt.

<strong>NATURLIGE SKJØNNHETER:</strong> Jessica Biel (t.v.) og Gemma Aterton ser nesten usminka ut, men er ikke det spor mindre vakre av den grunn. Foto: All Over Press
NATURLIGE SKJØNNHETER: Jessica Biel (t.v.) og Gemma Aterton ser nesten usminka ut, men er ikke det spor mindre vakre av den grunn. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
En av høstens hotteste sminketrender er den naturlige looken – den hvor det ser ut som du knapt har åpna sminkepungen før du ankom festen.

Stjernene skinner

Det handler om å framheve sine beste trekk på en diskré måte.

På røde løpere i Hollywood funkler stjerner som Jessica Biel og Gemma Aterton i sin naturlige skjønnhet.

Det trenger ikke ta lange tida å få en naturlig og vakker look. For de fleste av oss vil det holde medfem minutter foran speilet.

Herlig hud

Selv om resultatet ser nesten sminkefritt ut, kommer mengden produkter du faktisk trenger veldig an på hudtypen din.

Har du et godt utgangspunkt med godt hydrert hud uten store problemområder, kan du komme unna med en god fuktighetskrem og et lett lag med pudder på T-sonen, det vil si i panna, på nesa og på haka. Det er disse områdene som blir oljete først hos de fleste av oss, så ved å gå over akkurat dette partiet med et lett, finmalt pudder får du en litt mer matt hud som ikke ser fet og oljete ut.

De av oss med problemhud eller ujevn pigmentering må jobbe litt mer for å få til den samme looken. Start alltid med en god fuktighetskrem, og fortsett gjerne med et oljereduserende produkt hvis du har fet hud eller mer oljete partier.

LES OGSÅ: Tryll bort mørke ringer

Concealer og flytende foundation kan fortsett se naturlig ut, men det gjelder å jobbe produktene godt inn i huden. Jevn gjerne ut foundationen med en fuktet svamp for et mer naturlig resultat. Avslutt med et tynt lag pudder, så sitter sminken bedre.

Friske kinn og nøytrale øyne

Jo mer sminke du bruker på huden, jo viktigere blir det å tilføre litt farge i kinnene. Bruk gjerne en kremblush – det ser naturlig ut og gir ekstra glød til huden.

På øynene kan du enten starte med et ansiktspudder eller en øyeskygge som er lik eller én nyanse lysere enn huden din. Legg denne over hele øyelokket, fra vippekanten til brynet.

Ta så en nøytral øyeskygge (brun eller gråbrun) og legg den i globalen (linjen under øyebenet og det dypeste området på øyelokket). Dus den oppover mot øyebrynet, slik at fargen blir gradvis lysere. I ytterste øyekrok kan du også dra den brune fargen fra globalen og ned mot ytre øyekrok, slik at den lager en slags v-form.

Lekre lepper

Sørg først og fremst for å ha hydrerte lepper. Fjern døde hudceller med en sukkerskrubb. Du lager den enkelt selv ved å blande sukker med litt olivenolje og skrubbe leppene godt før du skyller av sukkert.

Påfør så en god leppepomade mens du tar deg av resten av sminken. Det er viktig at denne får trekke godt inn i leppene før du påfører eventuell leppestift, så unngår du stygge flak og ujevn påføring.

For en naturlig og lekker look, gå for en matt eller kremete leppestift som ligner på din egen leppefarge, men gjerne har litt mer pigment. Pass på at den ikke påføres for tykt – bruk gjerne en finger til å presse litt farge mot leppene, da blir resultatet diskré og vakkert.

LES OGSÅ: Stor test av leppestifter

Hvis du heller vil ha litt gloss på leppene, gå for en som ikke har for mye glans eller skimmer. Det skal se mer ut som du nettopp har slikket leppene dine enn at du har påført et tykt lag vaselin.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer