Helse & Livsstil

Gå for livet

1. september går startskuddet for en nasjonal gå-konkurranse hvor du kan vinne både bedre helse og fine premier.

Foto: Steinar Torvbråten
Foto: Steinar Torvbråten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) arrangerer i år den landsomfattende kampanjen «Hvert skritt teller», for å få folket i bevegelse. Verdens Helseorganisasjon og LHL anbefaler av helsehensyn at vi skal gå 10.000 skritt om dagen - men gjør vi det? Er du glad i å gå, kan du slå deg sammen med andre gåglade venner, og laget deres kan vinne fine premier. Flere idrettskjendiser, som Bjørn Dæhlie, Kari Jaquesson og Johann Olav Koss støtter kampanjen, som har Dronning Sonja som sin høye beskytter.

En undersøkelse fra Sosial- og helsedirektoratet viser at 1 av 6 nordmenn ikke engang har gått 10 minutter i strekk den siste uka, og kun 1/3 av oss oppgir å gå 10 minutter i strekk hver dag. Kampanjen «Hvert skritt teller» kom i stand etter en idé på LHLs landsmøte i fjor sommer, sammen med en idé fra Nycomed, som hadde sponset en lignende kampanje i Danmark.

- En slik kampanje passer veldig godt for oss fordi vi i LHL har fokus på forebyggende virksomhet, med fysisk aktivitet, ernæring og røykekutt i sentrum, sier Line Stene Sander, leder for kampanjen i LHL.

Idéen er enkel: finn noen venner, dann et lag på 2-8 personer, og meld laget på via kampanjens nettsider. Kampanjen starter 1. september, og skal vare i 14 dager. Laglederen registrerer skrittene som laget har gått på nettsidene, og de tre flinkeste lagene (regnet etter gjennomsnittlig antall skritt per person) vinner premier. I tillegg deles det ut en «inspirasjonspris».

- Vi håper å få med så mange som mulig, og vi har sagt at vi skal få med minimum 10.000 personer, sier Sander. Det er ikke tilfeldig at kampanjen er lagt opp for lag i stedet for enkeltpersoner.

- Hvis man har noen å gjøre dette sammen med, så er det enklere. Vi får stadig tilbakemeldinger på at folk synes det er moro å danne lag og kunkurrere mot hverandre, sier Sander.

For å holde rede på hvor mange skritt som gås, trenger lagmedlemmene en skritteller. Har man ikke det fra før, kan det kjøpes på utvalgte apoteker eller via kampanjesidene, og inntektene går til LHL.

Kampanjeleder Sander innrømmer at hun selv må jobbe for å nå 10 000 om dagen-målet.
- Som kampanjeleder ligger jeg litt tynt an. Men jeg konkurrerer med alle og konsentrerer meg for å nå målet hver dag, sier hun.

Gjennomsnittlig skrittlengde er 76 cm, men sannsynligvis noe mindre for kvinner. Det betyr at 10 000 skritt om dagen blir over 7,5 kilometer.


LES OGSÅ:
 • 10 000 om dagen


 • Fra lanseringen av «Hvert skritt teller»-kampanjen. (Foto: LHL)
  Fra lanseringen av «Hvert skritt teller»-kampanjen. (Foto: LHL) Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer