Hud

Går du i hud-fella?

Finn ut om disse helt vanlige tabbene står mellom deg og drømmehuden.

Er en av disse tabbene skyldig i hudproblemene dine? Sjekk lista og finn ut.
Er en av disse tabbene skyldig i hudproblemene dine? Sjekk lista og finn ut. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fuktighetskremen Multi-Recharge inneholder ginseng og vitamin C og E som skal stimulere cellefornyelsen og styrke hudens egne forsvarssystem. Solfaktor 15 (kr 425/50 ml, Biotherm).
Fuktighetskremen Multi-Recharge inneholder ginseng og vitamin C og E som skal stimulere cellefornyelsen og styrke hudens egne forsvarssystem. Solfaktor 15 (kr 425/50 ml, Biotherm). Vis mer
Dermalogica Daily Resurfacer er små peeling-pads som gir klar, frisk hud (kr 845/48 stk).
Dermalogica Daily Resurfacer er små peeling-pads som gir klar, frisk hud (kr 845/48 stk). Vis mer
Platinéum er en rik ansiktskrem for moden hud. Inneholder sheasmør og naturlige oljer som skal gi næring og beskyttelse til veldig tørr hud. Med solfaktor 15 (kr 1290/50 ml, Lancôme).
Platinéum er en rik ansiktskrem for moden hud. Inneholder sheasmør og naturlige oljer som skal gi næring og beskyttelse til veldig tørr hud. Med solfaktor 15 (kr 1290/50 ml, Lancôme). Vis mer

Grov peeling

Peelingprodukter med grove korn kan lage riper i huden. Dette igjen skaper irritasjon. De siste årene har det kommet peelingkremer med en annen formula på markedet. Disse inneholder enzymer eller fruktsyrer som fjerner døde huceller uten at du trenger å gni. Sverger du likevel til kornpeelingen, vær fjærlett på hånden.
 • Strålende hud livet ut • Du bruker sterke produkter selv om du har problemhud

  Det er en utbredt myte at problemhud kan bekjempes med sterke, alkholholdige produkter. Men dersom du er plaget med uren hud, gjør du ikke lurt i smøre deg inn med noe som er så sterkt at det lukter neglelakkfjerner. Dette vil bare tørke ut overhuden, og underhuden vil svare med å produsere mer talg, og dermed forverrres problemet. Hold deg heller til milde produkter, og vær nøye med å rense huden.
 • Dump dårlig hud

 • Du bruker for mye av produktene dine

  Det er dessverre ikke slik at en liten mengde øyekrem fjerner noen av linjene rundt øynene, mens en stor mengde fjerner alle. Men å bruke for mye fuktighetskrem, serum eller øyekrem er ikke bare uøkonomisk, det kan også gjøre at huden ikke får puste eller skape irritasjoner. Vær særlig forsiktig med produkter som inneholder eksfolierende syrer. Men ett produkt skal man aldri spare på: Solkremen. Her er det mye og ofte som gjelder.
 • Styr unna hudens verste fiender

 • Du soler deg for mye

  Et lett fregnedryss og frisk farge er sommerlig og lekkert. Men langtidssteker du huden din året rundt, er dette en sikker vei til unødvendige rynker, pigmentflekker og slapp hud.
 • Få brunfargen til å vare

 • Helena Rubinstein Prodigy Cleanser (kr 470/150 ml) og Prodigy Makeup Remover renser huden skånsomt og gir mye fuktighet (kr 470/150 ml).
  Helena Rubinstein Prodigy Cleanser (kr 470/150 ml) og Prodigy Makeup Remover renser huden skånsomt og gir mye fuktighet (kr 470/150 ml). Vis mer
  Elizabeth Arden Intervene 3-in-1 Daily Cleanser Exfoliater Primer både rengjør og eksfolierer lett (210 kr/150 ml).
  Elizabeth Arden Intervene 3-in-1 Daily Cleanser Exfoliater Primer både rengjør og eksfolierer lett (210 kr/150 ml). Vis mer
  Helena Rubinstein C-Genius Serum inneholder mye C-vitaminer som skal gi deg en helt ny glød (kr 710).
  Helena Rubinstein C-Genius Serum inneholder mye C-vitaminer som skal gi deg en helt ny glød (kr 710). Vis mer

  Du bytter aldri produkter

  I 1996 fortalte en hudpleier deg at du har fet hud. Siden da har du trofast kjøpt produktene du fikk anbefalt den gang da, uten å tenke på at huden forandrer seg. Men ingen har samme hudtype livet igjennom - eller året igjennom for den saks skyld. Huden forandrer seg med alder, hormoner og klima. Velg renseprodukter, dagkrem og nattkrem etter hva huden trenger akkurat nå. En lett fuktighetskrem kan gjøre nytten om sommeren, mens vinteren gjør at huden trenger mer pleie.
 • Test deg selv: Hvilken hudtype har du? • Du har feil livsstil

  Jada, vi har hørt det før: Fet mat, lite søvn, mye sukker og lange kvelder med vin og sigaretter er ikke sunt. En utskeielse i ny og ne kan være godt for sjela, men blir det for mye av det usunne vil det sette sine spor i ansiktet i form av mørke ringer under øynene, gusten hud, store porer og kviser.
 • Tryll bort mørke ringer
 • Smink deg våken

 • Du driver med baderomshamstring

  Fuktighetskremer er ferskvare. Kremer med aktive ingredienser som C-vitaminer, har en holdbarhetstid på maks et år, før virkningen av vitaminene taper seg eller nedbrytes. Det er derfor ikke så lurt på hamstre flere års forbruk av yndlingskremen når du er i tax-free-butikken. Ta en opprydning i baderomskapet, og kast det du ikke har brukt det siste året. Kremer som har begynt å skille seg, har forandret farge eller lukt bør gå rett i søpla. Harske kremer kan nemlig irritere huden.
 • Slik velger du riktig dagkrem
 • Slik velger du riktig nattkrem

 • Nutrix Royal fra Lancôme passer til ekstra tørr hud (kr 465/50 ml). Foto: AOP, produsentene
  Nutrix Royal fra Lancôme passer til ekstra tørr hud (kr 465/50 ml). Foto: AOP, produsentene Vis mer
  Chanels serie Pureté er spesielt utviklet for hud som har lett for å bli fet og blank. T-Mat Shine Control (kr 325/50 ml).
  Chanels serie Pureté er spesielt utviklet for hud som har lett for å bli fet og blank. T-Mat Shine Control (kr 325/50 ml). Vis mer
  Vichy Neovadiol passer til en hud med tydelige linjer (kr 265/50 ml).
  Vichy Neovadiol passer til en hud med tydelige linjer (kr 265/50 ml). Vis mer

  Du stresser mye og er lenge innendørs

  Sov nok, få frisk luft, og ikke stress. Du har sikkert hørt det før, men det virker faktisk. Sørg også for å få mosjonert litt et par ganger i uka, i den intensiteten du liker best. Svetting hjelper kroppen og huden å kvitte seg med slaggstoffer.
 • 5 kjappe energi-triks
 • Sov deg søt • Du slurver med rensen

  Den daglige rensen er noe av det viktigste du gjør for at ansiktshuden skal se frisk og strålende ut. Om natta skiller huden ut avfallsstoffer, talg og fett som det er smart å vaske bort om morgenen, før du påfører dagkrem. Om kvelden bør du vaske bort skitt, sminke, forurensing og svette.

  Øyeserum som skal dempe linjer, mørke ringer, hevelser og irritasjoner. md formulations The Temps Brighten&Tighten Eye Serum (kr 495/4,7 ml).
  Øyeserum som skal dempe linjer, mørke ringer, hevelser og irritasjoner. md formulations The Temps Brighten&Tighten Eye Serum (kr 495/4,7 ml). Vis mer
  Oppstarmmende og fuktighetsgivende serum fra Darphin med c-vitaminer, gulrotproteiner og koffein. Brukes i ansiktet og på halsen under dag- og nattkrem. Arovita C serum (kr 830/30 ml).
  Oppstarmmende og fuktighetsgivende serum fra Darphin med c-vitaminer, gulrotproteiner og koffein. Brukes i ansiktet og på halsen under dag- og nattkrem. Arovita C serum (kr 830/30 ml). Vis mer
  En 10-dagers øyekur bestående av serum og øyemasker. Serumet smøres rundt øyet før engangsmasken legges på. Chanel Ultra Correction Total Eye revitalizer (kr 925).
  En 10-dagers øyekur bestående av serum og øyemasker. Serumet smøres rundt øyet før engangsmasken legges på. Chanel Ultra Correction Total Eye revitalizer (kr 925). Vis mer

  Du spiser for mye hvitt sukker

  Mye hvitt sukker kan føre til kviser og gusten hud. Det finnes også forskning som peker i retning av at sukker har en negativ innvirking på hudens kollagen, altså det proteinet som finnes i bindevevet, og som gjør at huden ser fast og glatt ut.
 • Denne maten gjør deg vakker
 • Snacks du kan fråtse i


 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer