Helse & Livsstil

Gata full av godsaker

Det er matfest i helgen. Prøv våre øko-retter.

Gata full av godsaker
Publisert
Sist oppdatert












For tredje gang arrangerer Innovasjon Norge Oslos matfestival Matstreif.
8. – 10. juni presenteres cirka 400 lokale produkter av mat og drikke på Karl Johan og Universitetsplassen.

Til sammen 90 utstillere fra rundt om i landet er på plass med sine produkter eller arrangerer aktiviteter knyttet til mat og drikke.

Hensikten er å vise resultatet av et aktivt landbruk i hele Norge. I fjor var mellom 60.000 og 80.000 mennesker innom matfesten.

Matstreif har et utvidet «Bondens marked» med over 70 produsenter fra hele landet. Omlag 25 prosent av produktene er økologiske, alt fra ulike sennepstyper, oster, kalvekjøtt, til honningdrops og iskrem.
  • Guide til økomat
  • Grønt er skjønt

  • I tillegg til «Bondens marked» kan besøkende få med seg andre spesialprodukter, en egen restaurant med råvarer fra utstillerne, matlaging under ledelse av entusiastiske kokker, øl fra norske mikrobryggerier, ferske brødvarer, nye norske grønnsaker, smaksverksted for barn og en egen Grand kafé Matstreifmeny.

    Prøv disse økologiske sommerretterne:

    Kamskjell med wasabi og limedressing
    (Tilberedningstid 15 minutter)
    (4 personer)
    2 ss olivenolje
    4 ss limesaft
    1 ss wasabi
    12 kamskjell
    salt
    pepper
    smør til steking
    salat
    2 lime delt i to
    Rør sammen olje, limesaft og wasabi i en bolle.
    Gni kamskjellene inn med salt og pepper og stek dem 30 sekunder i smør i en varm panne.
    Server med wasabi- og limedressingen, noen salatblader og en halv lime på hver tallerken.

    Gulrot-, appelsin- og ingefærsuppe
    (Tilberedningstid 30 minutter)
    (4 personer)
    2 ss smør
    2 løk, hakket
    3 cm ingefær, hakket
    6 gulrøtter, hakket
    1 l hønsekraft
    saften av 2 appelsiner
    salt
    pepper
    Varm smøret i en gryte og fres løk og ingefær til løken blir myk. Ha i gulrøtter, kraft og appelsinsaft.
    La suppen småkoke i 20 minutter. Mos suppen i en blender eller kjøkkenmaskin til den er glatt.
    Smak til med salt og pepper og server suppen i varme boller.

    Kyllingruller med feta, soltørkede tomater og oliven
    (Tilberedningstid 30 minutter)
    (4 personer)
    2 kyllingfileter
    200 g fetaost, smuldret
    50 g soltørkede tomater, hakket
    30 g svarte oliven, hakket
    2 ss hakket persillesaltpepper
    Hvitløkmos:
    1 kg melne poteter, skrelte og skåret i biter
    4 fedd hvitløk
    1 dl varm melk
    100 g smeltet smør
    salt
    pepper
    Legg kyllingfiletene mellom to lag plastfolie. Bank filetene forsiktig med kjøttmørner til dobbel størrelse. Pass på at det ikke blir hull i kjøttet. Rør sammen ost, soltørkede tomater,
    oliven og persille i en bolle. Fordel blandingen på filetene og rull sammen til to ruller. Fest endene med tannpirkere. Gni inn kyllingen med salt og pepper. Brun kyllingen i en stekepanne med smør på alle sidene, og etterstek i ovn ved 200° i cirka 8 minutter.
    La filetene ligge 5 minutter, skjær så i skiver.
    Kok poteter og hvitløk. Sil av vannet og mos blandingen med melk og smør. Smak til med salt og pepper.

    Kokos- og bjørnebærkake
    (Tilberedningstid 30 minutter)
    125 g smør
    60 g rørsukker
    1 egg
    1 ts vaniljesukker
    200 g hvetemel
    1 ts bakepulver
    1 dl melk
    Fyll:
    175 g bjørnebærsyltetøy
    250 g ferske eller frosne
    bjørnebær
    Topping
    100 g smør
    5 ss rørsukker
    2 egg
    225 g kokosmasse
    60 g hvetemel
    Varm ovnen til 180°. Rør smør og rørsukker lyst og luftig.
    Tilsett egg og vaniljesukker, rør godt. Ha i mel, bakepulver og melk, rør deigen sammen. Trykk deigen ned i en smurt langpanne. Smør på syltetøy og dryss bærene over.
    Topping:
    Rør smør og rørsukker luftig. Ha i egget og rør til alt er godt blandet. Rør i kokos og mel. Smør blandingen over bærene. Stek kaken i cirka 30 minutter. Dekk til med folie, og stek den i 5 minutter til. Avkjøl på rist.


    Kamskjell.
    Kamskjell. Vis mer
    Lime.
    Lime. Vis mer
    Gulrot. Foto: Thinkstock.com
    Gulrot. Foto: Thinkstock.com Vis mer
    Ingefær.
    Ingefær. Vis mer
    Kyllingfilet.
    Kyllingfilet. Vis mer
    Oliven.
    Oliven. Vis mer
    Kokos.
    Kokos. Vis mer
    Bjørnebær.
    Bjørnebær. Vis mer
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer