BISCOTTI: Kakene får vise seg fram i denne tette glassklokken (kr 220, Country Chic), med et fint rosa fløyelsbånd på (kr 130, kremmerhuset.no). Foto: All Over Press Norway
BISCOTTI: Kakene får vise seg fram i denne tette glassklokken (kr 220, Country Chic), med et fint rosa fløyelsbånd på (kr 130, kremmerhuset.no). Foto: All Over Press Norway Vis mer

Gaver

Gaver til å spise opp

Det er tid for juleverksted, slik lager du de beste gavene.

Publisert
Vennene skal ha, den gode kollegaen og selvsagt de hyggelige naboene. Dette er tiden for å gi bort en oppmerksomhet. Det trenger ikke være dyrt, det trenger ikke være mye.

Og lager du det selv, varmer det ekstra mye å få det.

Vi foreslår rett og slett at du satser på juleverksted på kjøkkenet i år.

Her er seks gode ideer.

LES OGSÅ: Julegavene du kjøper på nett

Biscotti

100 g smør
2 dl sukker
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 sitron, skallet
1 egg
4 dl mel
25 g valnøtter eller pekannøtter

1. Forvarm ovnen til 175 grader.

2. Bruk hendene og kna ingrediensene sammen.

3. Bruk våte fingre og form deigen til et rektangel på bakeplaten, ca. 10 x 30 cm. Stek i ca. 35 minutter (midt i ovnen). Bak eventuelt i flere omganger dersom du ikke får plass til alt på platen.

4. Skjær opp i tynne skiver og legge dem flatt ned på stekebrettet. Stek videre i ca. 15 minutter.

LES OGSÅ: Oppskrifter fra Sweet Paul

KNEKKEBRØD: Enkelt å lage – og smaker veeeldig godt. Ekstra fint blir det med rosa hyssing rundt (bolina.no). Foto: All Over Press Norway
KNEKKEBRØD: Enkelt å lage – og smaker veeeldig godt. Ekstra fint blir det med rosa hyssing rundt (bolina.no). Foto: All Over Press Norway Vis mer
CHAI PÅ GLASS: Hell den ferdige teblandingen på et tett glass (kr 60, Country Chic). Foto: All Over Press Norway
CHAI PÅ GLASS: Hell den ferdige teblandingen på et tett glass (kr 60, Country Chic). Foto: All Over Press Norway Vis mer

Knekkebrød





4 dl sammalt hvete, grov
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann

1. Sett stekeovnen, helst på varmluft, på 160 °C. Bland alt det tørre og rør inn vannet. Fordel blandingen på 2 stekeovnsplater kledd med bakepapir. Bruk slikkepott og fordel jevnt utover. Platene kan stekes samtidig med varmluft, hver for seg i vanlig ovnsvarme. Bytt ev. plass på platene underveis.

2. La steke i ti minutter, ta ut og bruk en pizzaskjærer til å lage passende biter. Sett inn igjen og stek i 1 time og 10 minutter. OBS! Viktig at de ikke blir for brune.

3. Er ikke knekkebrødene helt gjennomsprø etter stekingen, brekk dem fra hverandre og la dem ligge i stekeovnen på 100 °C med døren på gløtt så lenge som nødvendig.

4. Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i tett boks eller glass.

LES OGSÅ: Strikk fantastiske gaver selv



SYLTETØY: Ha marmeladen over i varmt, tett og rent glass som du oppbevarer kjølig! Glasset på bildet er fra homeandcottage.no (kr 220).  Foto: All Over Press Norway
SYLTETØY: Ha marmeladen over i varmt, tett og rent glass som du oppbevarer kjølig! Glasset på bildet er fra homeandcottage.no (kr 220). Foto: All Over Press Norway Vis mer

Chai

Gi bort en ferdig blanding med chai, og en håndskrevet oppskrift på tilberedning.
50 g svart te
5 kanelstenger (brekkes i mindre biter)
40 nellikspirer
40 grønne kardemommefrø
8 hele svarte pepperkorn

Slik lages en varm kopp chai
1. Småkok blandingen i en tesil/tepose i vannet i minimum 10 minutter, med lokk så ikke vannet fordamper.

2. Tilsett melk og tepose/teblader, la småkoke i ytterlige 3 minutter. Ta kjelen av varmen og la teen trekke enda 5 minutter.

3. Sil teen over i kopper og smak til med sukrin og agavesirup, ev. sukker eller honning. Smaker nydelig med melk og honning.

CHAI PÅ GLASS: Hell den ferdige teblandingen på et tett glass (kr 60, Country Chic).

LES OGSÅ: Ikke sett stearinlysene slik



SØTT: Nydelig å strø over iskrem, pisket fløte, og alt annet som trenger vaniljesukker! Foto: All Over Press Norway
SØTT: Nydelig å strø over iskrem, pisket fløte, og alt annet som trenger vaniljesukker! Foto: All Over Press Norway Vis mer
SALT & PEPPER: Det ser lekkert ut og smaker enda bedre. På bildet har det rosa saltet fått plass i et glass med messinglokk (kr 100, homeandcottage.no). Foto: All Over Press Norway
SALT & PEPPER: Det ser lekkert ut og smaker enda bedre. På bildet har det rosa saltet fått plass i et glass med messinglokk (kr 100, homeandcottage.no). Foto: All Over Press Norway Vis mer

Appelsinmarmelade med ingefær

Du trenger:
1 kg appelsiner
1/2 dl revet, fersk ingefær
1 kg brunt sukker







1. Vask appelsinene. Skjær av det ytterste av fruktskallet og del det i tynne strimler.

2. Del fruktene i to og press saften ut av dem. Mål opp saften og spe eventuelt med vann så det blir 8 dl.
3. Bland saften, skallet og ingefæren i en kjele og kok i 5 minutter. Tilsett sukkeret og kok under omrøring i 3 minutter. Husk å skumme godt av.


LES OGSÅ: Bruker du blåbær i baksten?

Vaniljesukker

Splitt et par vaniljestenger og skrap ut innholdet med en kniv. Rør innholdet og stengene i ønsket mengde sukker, som du har over på et tett glass.

Rosésalt

Du trenger
Bordsalt – for eksempel Maldon
Rosépepper

1. Bland sammen salt og pepper, hell det i en morter og knus rosepepperet sammen med saltet.

2. Smak deg fram til hvor mye pepper du vil bruke.

3. Hell det over i et pent glass, og gaven er ferdig.

Tekst av: Tone Kroken


Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer