Gaver

Gaver til å spise opp

Det er tid for juleverksted, slik lager du de beste gavene.

BISCOTTI: Kakene får vise seg fram i denne tette glassklokken (kr 220, Country Chic), med et fint rosa fløyelsbånd på (kr 130, kremmerhuset.no). Foto: All Over Press Norway
BISCOTTI: Kakene får vise seg fram i denne tette glassklokken (kr 220, Country Chic), med et fint rosa fløyelsbånd på (kr 130, kremmerhuset.no). Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vennene skal ha, den gode kollegaen og selvsagt de hyggelige naboene. Dette er tiden for å gi bort en oppmerksomhet. Det trenger ikke være dyrt, det trenger ikke være mye.

Og lager du det selv, varmer det ekstra mye å få det.

Vi foreslår rett og slett at du satser på juleverksted på kjøkkenet i år.

Her er seks gode ideer.

LES OGSÅ: Julegavene du kjøper på nett

Biscotti

100 g smør
2 dl sukker
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 sitron, skallet
1 egg
4 dl mel
25 g valnøtter eller pekannøtter

1. Forvarm ovnen til 175 grader.

2. Bruk hendene og kna ingrediensene sammen.

3. Bruk våte fingre og form deigen til et rektangel på bakeplaten, ca. 10 x 30 cm. Stek i ca. 35 minutter (midt i ovnen). Bak eventuelt i flere omganger dersom du ikke får plass til alt på platen.

4. Skjær opp i tynne skiver og legge dem flatt ned på stekebrettet. Stek videre i ca. 15 minutter.

LES OGSÅ: Oppskrifter fra Sweet Paul

KNEKKEBRØD: Enkelt å lage – og smaker veeeldig godt. Ekstra fint blir det med rosa hyssing rundt (bolina.no). Foto: All Over Press Norway
KNEKKEBRØD: Enkelt å lage – og smaker veeeldig godt. Ekstra fint blir det med rosa hyssing rundt (bolina.no). Foto: All Over Press Norway Vis mer
CHAI PÅ GLASS: Hell den ferdige teblandingen på et tett glass (kr 60, Country Chic). Foto: All Over Press Norway
CHAI PÅ GLASS: Hell den ferdige teblandingen på et tett glass (kr 60, Country Chic). Foto: All Over Press Norway Vis mer

Knekkebrød





4 dl sammalt hvete, grov
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann

1. Sett stekeovnen, helst på varmluft, på 160 °C. Bland alt det tørre og rør inn vannet. Fordel blandingen på 2 stekeovnsplater kledd med bakepapir. Bruk slikkepott og fordel jevnt utover. Platene kan stekes samtidig med varmluft, hver for seg i vanlig ovnsvarme. Bytt ev. plass på platene underveis.

2. La steke i ti minutter, ta ut og bruk en pizzaskjærer til å lage passende biter. Sett inn igjen og stek i 1 time og 10 minutter. OBS! Viktig at de ikke blir for brune.

3. Er ikke knekkebrødene helt gjennomsprø etter stekingen, brekk dem fra hverandre og la dem ligge i stekeovnen på 100 °C med døren på gløtt så lenge som nødvendig.

4. Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i tett boks eller glass.

LES OGSÅ: Strikk fantastiske gaver selv



SYLTETØY: Ha marmeladen over i varmt, tett og rent glass som du oppbevarer kjølig! Glasset på bildet er fra homeandcottage.no (kr 220).  Foto: All Over Press Norway
SYLTETØY: Ha marmeladen over i varmt, tett og rent glass som du oppbevarer kjølig! Glasset på bildet er fra homeandcottage.no (kr 220). Foto: All Over Press Norway Vis mer

Chai

Gi bort en ferdig blanding med chai, og en håndskrevet oppskrift på tilberedning.
50 g svart te
5 kanelstenger (brekkes i mindre biter)
40 nellikspirer
40 grønne kardemommefrø
8 hele svarte pepperkorn

Slik lages en varm kopp chai
1. Småkok blandingen i en tesil/tepose i vannet i minimum 10 minutter, med lokk så ikke vannet fordamper.

2. Tilsett melk og tepose/teblader, la småkoke i ytterlige 3 minutter. Ta kjelen av varmen og la teen trekke enda 5 minutter.

3. Sil teen over i kopper og smak til med sukrin og agavesirup, ev. sukker eller honning. Smaker nydelig med melk og honning.

CHAI PÅ GLASS: Hell den ferdige teblandingen på et tett glass (kr 60, Country Chic).

LES OGSÅ: Ikke sett stearinlysene slik



SØTT: Nydelig å strø over iskrem, pisket fløte, og alt annet som trenger vaniljesukker! Foto: All Over Press Norway
SØTT: Nydelig å strø over iskrem, pisket fløte, og alt annet som trenger vaniljesukker! Foto: All Over Press Norway Vis mer
SALT & PEPPER: Det ser lekkert ut og smaker enda bedre. På bildet har det rosa saltet fått plass i et glass med messinglokk (kr 100, homeandcottage.no). Foto: All Over Press Norway
SALT & PEPPER: Det ser lekkert ut og smaker enda bedre. På bildet har det rosa saltet fått plass i et glass med messinglokk (kr 100, homeandcottage.no). Foto: All Over Press Norway Vis mer

Appelsinmarmelade med ingefær

Du trenger:
1 kg appelsiner
1/2 dl revet, fersk ingefær
1 kg brunt sukker







1. Vask appelsinene. Skjær av det ytterste av fruktskallet og del det i tynne strimler.

2. Del fruktene i to og press saften ut av dem. Mål opp saften og spe eventuelt med vann så det blir 8 dl.
3. Bland saften, skallet og ingefæren i en kjele og kok i 5 minutter. Tilsett sukkeret og kok under omrøring i 3 minutter. Husk å skumme godt av.


LES OGSÅ: Bruker du blåbær i baksten?

Vaniljesukker

Splitt et par vaniljestenger og skrap ut innholdet med en kniv. Rør innholdet og stengene i ønsket mengde sukker, som du har over på et tett glass.

Rosésalt

Du trenger
Bordsalt – for eksempel Maldon
Rosépepper

1. Bland sammen salt og pepper, hell det i en morter og knus rosepepperet sammen med saltet.

2. Smak deg fram til hvor mye pepper du vil bruke.

3. Hell det over i et pent glass, og gaven er ferdig.

Tekst av: Tone Kroken


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer