Trening

Gi alt

Maks innsats under treningsøkten gir best resultat. Her er knepene som hjelper deg å ta ut alt.

Publisert
Sist oppdatert
1. BESTEM DEG
Å trene hardt handler mye om å bestemme seg. Derfor er det smart å lage en plan over hva man skal gjennomføre.

2. KJENN RYTMEN
Musikk gjør treningen morsommere, enten du driver med kickboksing, sykling eller vekttrening. Du blir mer motivert og får økt energi. Forskning viser at dersom du trener til musikk i raskt tempo, jobber du 5–15 prosent hardere.

3. VISUALISER
Forestill deg selv slik du gjerne vil være. Det kan være du ser for deg at du er sunnere eller i bedre form. Fokuser på dette bildet mens du trener. Det er ypperlig oppmuntring for å fortsette treningen når det går litt tungt.

4. LEK MED TANKENE
Bruk mentale utholdenhetsleker når du kjenner at du er i ferd med å gi etter for melkesyren. – Selv pleier jeg å telle ned eller synge en sangtekst innvendig for å fokusere på noe annet, sier Jill.

5. TENK PÅ NOE ANNET
Det er mest effektivt å tenke på noe helt annet enn muskelarbeidet, pustefrekvensen eller bevegelsene dine når du trener. Koble helt ut og tenk heller på de hyggelige tingene du skal gjøre etter treningen.

6. FINN OVERSKUDDET
For å yte maksimalt under treningsøkten, er det viktig at kroppen din har fått nok hvile.

7. BELØNN DEG SELV
For å hente fram de ekstra kreftene, kan det være lurt å ha et belønningssystem. Du kan bestemme deg for å gi deg selv en spa-dag eller en ny klipp hos frisøren etter at du har nådd treningsmålene.

9. FINN EN TRENINGSKOMPIS
Forskning viser at de som velger å svette sammen med en partner, får mer trening enn de
som velger å trene alene.

10. NÅR KRAMPA TAR DEG
Det er viktig å skille mellom smerte og det som oppleves som øyeblikk av ubehag. Slik overvinner du de tre vanligste fysiske plagene.
 • Dersom treningen fører til at du får vondt i hodet, behøver du ikke nødvendigvis å avbryte. Ved å redusere tempo kan hodepinen forsvinne av seg selv, og du kan fullføre økten din.
 • Hvis du får krampe under trening, kan du strekke ut muskelen som er vond og fortsette treningen forsiktig. Drikk rikelig med vann. Væskemangel kan nemlig forårsake krampe.
 • Når du får en opphopning av melkesyre, oppleves det som om de arbeidende musklene sakte stivner. Tren på å tåle trening med økende melkesyreinnhold i musklene. Det kan være ganske vondt, men er ikke farlig.

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer