Helse & Livsstil

Gi ham puse-fri

En fløtepus er vel og bra, men her er tipsene som vekker tigeren i ham.

Gi ham puse-fri
Publisert
Sist oppdatert
Å «puse» foran peisen sammen med din kjære er hyggelig, men de fleste kommer til et punkt hvor det begynner å prikke i kroppen fordi man savner nye impulser. Bare det å gjøre noe annet og ikke kunne røre hverandre en hel kveld gjør det mer spennende å være alene igjen.

Fløte eller fest?

Enten dere er nyforelsket, veletablerte eller bare veldig glade i å tilbringe lørdagskvelden i hverandres armkrok, så er det sunt å menge seg litt med andre i blant. Blir det for mye alenetid kan spenningen forsvinne.

Dere er kanskje ikke så glade i uteliv eller overstadig fulle mennesker med dårlige sjekkereplikker, men det er fullt mulig å kombinere hjemmehygge med heidundrandes festing. Å samle gode venner til en hyggelig hjemmefest trenger verken være tidkrevende eller dyrt.

Ekte partypuser

Dere har sikkert fått høre det allerede, at dere er kjedelige og aldri er med på noe lenger. Å kombinere fest, hjemmehygge og kvalitetstid med kjæresten er bra for dere som enkeltindivider og som et par.

Så hva trenger dere? Det er lov å be gjester om å ta med drikke selv og for å slippe unna lang kjøkkentjeneste kan dere be gjestene ta med en rett hver, eller rett og slett bare servere snacks.

10 råd for en vellykket fest:

1) Hold det intimt. Antall gjester bør reflektere størrelsen på hjemmet. Små grupper betyr bedre samtaler og færre distraksjoner.

2) Strategiske sitteplasser. Et lite bord gjør det lettere å snakke sammen uten å rope til hverandre. Sett menn og kvinner ved siden av hverandre og spre partnere, selv om de protesterer. Etter maten er det viktig at man kan mingle, ikke overvurder egne evner som giftekniver eller miljøkontakter.

3) Roter, men ikke speed-date. I stedet for å bruke 30 sekunder på hver gjest, slapp av og konverser med alle til det faller seg naturlig å bryte av og mingle litt.

4) Velg et tema. Ikke la festen være kun et middagsselskap. Bestem dere for musikk, drikke og mat som passer til en tematikk. Det gjør både dere og festen mer minneverdig.

5) Ikke lek helt. I stedet for å løpe hesblesende rundt mens dere har hundre baller i luften på en gang, sørg for at serveringen heller er enkel så dere har tid til å sitte ned sammen med gjestene. Husk at et godt vertskap er de som smiler mest.

6) DJ-duett. Slå din og partnerens spilleliste sammen og be gjerne om tips fra gjestene også. Dette høyner sjansen for at sangene treffer de fleste. Sørg for å legge til rette for dansing, så tenk belysning og plass. Dansing i en intim del av stuen er en fin måte å løsne stemningen på.

7) Fest som en speidergutt. Vær forberedt. Sørg for å ha handlet inn i god tid og konsentrer dere kun om detaljene - og hverandre når festen ruller i gang. Ta dere tid til å hviske hverandre ett og annet i øret slik at dere går med sommerfugler i magen hele kvelden i gjennom.

8) Ha et hemmelig tegn. Opprett et hemmelig tegn som dere kan bruke dersom en av dere trenger og reddes fra en slitsom konversasjon eller trenger et «ord» med den andre på kjøkkenet asap.

9) Start tidlig. Gjør alt klart før gjestene ankommer og nyt et glass vin eller hverandre før de ringer på døren. Og enda viktigere, ikke glem å spise.

10) Planlegg oppryddingen. Avgjør på forhånd om dere skal vaske opp før dere legger dere eller ta det når dere står opp dagen etter. Dette kan hindre en storkrangel og en dårlig avslutning på festen.

LES OGSÅ:
 • Mat for en skikkelig fest
 • Hvilken champagnetype er du?
 • Ille med promille
 • Gi ham puse-fri
  Gi ham puse-fri
  Gi ham puse-fri
  Gi ham puse-fri
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer