Trening

- Gi skattelette for trening

Trener du på treningssenter bør du få skattelette for å dekke deler av medlemsavgiften, foreslår KKs sjefredaktør Bente E. Engesland.

Publisert
Sist oppdatert
- Topp-politikere som Frps Siv Jensen og Aps Karita Bekkemellem forteller gjerne at de trener for å holde formen. Det er på tide de også sørger for at folk flest har råd til å benytte seg av treningssentrene, sier sjefredaktør Bente E. Engesland i KK. - Treningssentrene gir tilbud over hele skalaen innen trening, kosthold og velvære. Dette er vår tids helsetempler, og må tas på alvor, sier hun.Nær 400 000 voksne kvinner og menn bruker treningssentrene i Norge.- Her har vi den nye folkesporten, men prisen er ekslusiv, påpeker Engesland på lederplass.
 • Les Bente E. Engeslands leder De nye helsetemplene her.
 • Sjefredaktøren mener det bør gis offentlig støtte til denne private idretten, i form av rett til skattefradrag. Hvis enkeltmedlemmer og bedrifter som støtter opp om treningen får skattefradrag, blir det langt mer attraktivt. Er du i dag så heldig å få treningstilbud på jobben, må du samtidig skatte som om kroppen var en firmabil. - Trening er et aktivt bidrag til å få ned sykefraværet, understreker Engesland. Hun oppfordrer politikerne til å ta konsekvensen av sine egne uttalelser om hvor viktig det er å holde seg i form. Engeslands utspill blir godt mottatt hos treningskjeden SATS, som har 80 000 brukere.- Vi ber ikke om subsidier, bare at man fjerner hindringer, slik at vi blir behandlet nøytralt, sier informasjonsdirektør Anders Hall Grøterud i SATS. - Det som er viktig for oss, er at man først og fremst fjerner hindringer, sier Grøterud. Han mener at det er helt ulogisk at bedriftsidretten ikke er skatte- og avgiftsbelagt, når arbeidsgiverstøtte til trening i private sentra underlegges både skatt og arbeidsgiveravgift.- Hvis en arbeidsgiver for eksempel ønsker å gi alle arbeidstakere 2000 kroner i treningssøtte, vil hele beløpet gå til selve aktiviteten for den som velger bedriftsidrett. Men hvis du heller vil trene på et treningssenter, slik mange damer ofte vil, må du for det første skatte av fordelen, og siden må arbeidsgiver betale arbeidsgiveravgift av det også. Da forsvinner fort 50 prosent av støttebeløpet, sier Grøterud.Han legger til at det slett ikke nødvendigvis er slik at bedriftsidretten er åpen og inkluderende, med plass for alle.- Mange vil føle at de trenger å være på et visst ferdighetsnivå for å kunne bli med på bedriftsidrettslaget, mens på et treningssenter finnes det øvelser for alle, sier han. SATS har i dag rundt 80 000 medlemmer, som betaler mellom 450 og 550 kroner per måned for å holde formen.- Før vi begynner å snakke om subsidier, ber vi om at hindringene fjernes, slik at privatidretten behandles nøytralt, sier Anders Hall Grøterud i SATS.
 • Er du enig eller uenig i at trening i treningssenter bør gi rett til skattelette?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer