Helse & Livsstil

Gir bort 750 000 kroner

Den Parkinson-rammede Hollywoodstjernen Michael J. Fox setter sin lit til nordisk forskning.

Gir bort 750 000 kroner
Publisert
Sist oppdatert
Fox, som fikk sitt gjennombrudd på 80-tallet med filmer som Tilbake til fremtiden og Hemmeligheten bak min suksess, måtte gi opp skuespillerkarrieren for noen år tilbake, sa Parkinson-sykdommen fikk for godt grep om kroppen hans. Nå gjøre han en og annen gjesterolle i filmer og serier, men bruker mesteparten av sin tid til å være talsperson for andre som er rammet av Parkinson.

Den danske forskeren Marina Romero-Ramos ved Aarhus Universitet er en av 12 forskere i USA og Europa som har fått bevilget penger fra Michael J. Fox' eget fond for parkinsonforskning. Til sammen deles det ut 1,5 millioner dollar fra fondet hver år. Også svenske og finske forskere skal ha mottatt midler denne gangen.

- Jeg er veldig glad og stolt. Ingen danske universiteter har fått midler fra dette fondet før, og dette vil sette Aarhus Universitet på kartet. Pengene er til stor hjelp, sier Marina Romero-Ramos ifølge den danske avisen Politiken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer