Barbering

Gir dette deg kaktus-legger?

Mange tror at barbering gir deg mørkere og stivere hår. Her får du sannheten.

Gir dette deg kaktus-legger?
Publisert
Sist oppdatert


Stem her!

Hvor fjerner du hår?«Barberer du leggene, vokser hårene ut stivere og mørkere.»
Hvor ofte har vi ikke hørt dette?

Litt for ofte, tatt i betraktning at det slett ikke stemmer. Barbering gjør ikke at håret vokser tykkere eller raskere. Hårveksten din lever nemlig sitt eget liv, og blir ikke påvirket av kutting med barberblad. Hårvekst er mest stimulert av aldersrelaterte genetiske faktorer, hormonelle påvirkninger og miljø.

Les også: Den store hårfjerningsguiden.

Armhuler
 
731 (36%)
Fjerner alt nedentil
 
633 (31%)
Bein
 
287 (14%)
Ansiktet
 
160 (8%)
Bikinilinje
 
156 (8%)
Andre steder
 
86 (4%)

Billig og effektivt

- Barbering er billig, effektivt, men gir rask gjenvekst. Mange tror at barbering stimulerer hårvekst, men undersøkelser har ikke vist det, skriver lege Ole Rørdam på Lommelegen.no.

Stikkende bien?


Grunnen til at det kan virke som om hårenes tekstur forandres er at når du barberer kuttes håret helt inntil huden. Her er det tykkere enn det er helt ytterst, hvor det faktisk har blitt slitt tynt og mykt, ifølge hudlege Dr. Harold Lancer på Oprah.com. Hvis du har prøvd å la hårene vokse ut, har du sikkert merket at de slett ikke føles stikkete - kaktus-effekten er altså midlertidig!

Du kan altså trygt barbere, vokse eller bruke epilator uten at det endrer hårveksten.

Prisbelønnet produkt

Da fagjuryen i Cosmopolitan kåret årets beste produkter i fjor var det én barberhøvel som stakk av med pris. Det var Gilette Venus Embrace, (kr 175). Her kan du se alle produktene som vant, samt lese begrunnelsen.

Kun tre prosent dropper hårfjerning

Barberhøvelen er også et produkt mange kvinner kjenner godt..

Hele 97 prosent av norske kvinner fjerner hår under armene, ifølge en ny undersøkelse utført av Enalyzer på oppdrag for Veet.

Flesteparten kvitter seg også med hårene på beina. Hele 95 prosent av de over 900 kvinnene i studien gjør det.

Men mange av oss tar andre områder på kroppen også.

Bikinisesong året rundt

Resultatene viser at:

  • 82 prosent fjerner bikinilinjen
  • 20 prosent fjerner hår i ansiktet
  • 10 prosent fjerner hår andre steder
3 av 4 norske kvinner (75 prosent) oppgir at de fjerner hår hele året. 1 av 5 (19 prosent) gjør det spesielt når de skal ut på byen, og om lag 1 av 10 (8 prosent) er særlig opptatt av hårfjerning når de har en ny partner.

Røde nupper?


Til tross for at barbering er kjapt og greit, opplever mange at huden blir rød og nuppete etter barbering. Det finnes måter å unngå problemet på.

Forbereder du huden med et lett antiseptisk middel, som bacimycin, pyrisept eller klorhexidin, kan du gjøre at hårene blir lettere å fjerne. Du minimerer også risikoen for røde nupper, såkalte razor bumps. Du kan også barbere deg i dusjen, som det siste du gjør. Varmt vann bidrar til at hårene blir lettere å fjerne. Sørg for at bladene på høvelen er skarpe. Sløve blader kan nemlig gi irritert og sår hud. Har du noen hår som er ekstra strie å fjerne, bruk litt barberskum i tillegg. Avslutt gjerne med å lukke portene med kaldt vann og smøre deg med fuktighetskrem.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer