Terrortrussel Mot Norge

Gjør all praten om terror deg engstelig?

Slik taker du den økte terrortrusselen.

REDD FOR TERROR: Gjør all praten og skriveriene om mulige terrorangrep mot Norge deg engstelig? Da bør du ifølge eksperten tenke at det mest sannsynlig ikke kommer til å ramme deg.  Foto: REX/West Coast Surfer / Mood Boa/All Over Press
REDD FOR TERROR: Gjør all praten og skriveriene om mulige terrorangrep mot Norge deg engstelig? Da bør du ifølge eksperten tenke at det mest sannsynlig ikke kommer til å ramme deg. Foto: REX/West Coast Surfer / Mood Boa/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: I sommer advarte politiets sikkerhetstjeneste (PST) om at en gruppe terrorister kunne være på vei til Norge, og myndighetene fryktet alvorlige angrep mot nordmenn. 

Denne gangen var det heldigvis falsk alarm, men PST mener det er sannsynlig at noen vil forsøke å gjennomføre et nytt terrorangrep i Norge i løpet av de neste tolv månedene, skriver NRK.no. 

Gjør all praten om terror deg engstelig? Her er ekspertens råd til hvordan du kan håndtere denne frykten. 

LES OGSÅ: Ofte stressa og nervøs?

Hensikten deres er å skape frykt

Lars Weisæth, som er krisepsykiater, forteller til KK.no at det er nettopp frykt terroristene ønsker å oppnå ved å sende ut terrortrusler.

- Det er viktig for terroristene å skape frykt slik at det blir et press på politikerne – terror går ut på at befolkningen skal oppleve at politikerne ikke har kontroll over situasjonen, at de ikke greier sin viktigste oppgave som er å sikre landets borgere en trygghet.

- Terroristene ønsker å undergrave tilliten til politikerne og få folk til å rette seg etter deres premisser. Det er rett og slett som i krig – terror skal påtvinge andre sin vilje, forklarer han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer