øyebryn

Gjør brynene deg eldre?

Øyebrynene dine kan faktisk få deg til å se eldre ut. Unngå å gå i disse fellene.

MANGE FELLER: Det er ikke enkelt å få perfekte øyebryn. Mange vanlig feil kan faktisk få deg til å se eldre ut enn du er.  Foto: Colourbox
MANGE FELLER: Det er ikke enkelt å få perfekte øyebryn. Mange vanlig feil kan faktisk få deg til å se eldre ut enn du er. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke bare huden, håret og kroppen som viser tegn til aldring. Også øyebrynene dine bærer preg av årene du har levd, og du kan faktisk se flere år yngre ut ved å forme brynene riktig.

Nettsiden Prevention.com (ekstern lenke) tok en prat med flere bryneksperter om hvordan brynene dine kan få deg til å se eldre ut – og hva du kan gjøre for å unngå dette.

– Brynene blir tynnere, striere og uregjerlige, eller de blir grå, sier en av verdens mest kjente bryneksperter, Anastasia Soare, til nettsiden

Problem 1: Tynnere bryn

Akkurat som håret på hodet blir også brynhårene færre med årene. Dette får deg til å se eldre ut enn du er.

Løsningen: Bruk et brynpudder for å fylle inn brynene der de er tynnere.

Stram huden litt med en hånd, slik at du kan jobbe på et glatt underlag. Bruk en stiv, skrå sminkekost til å påføre produktet i den samme retningen som håret gror. Små, lette strøk gir en mest mulig naturlig look.

Fokuser på de områdene med tynnest hårvekst.

Avslutt alltid med å børste gjennom brynene men en brynbørste – eller en vasket og renset mascarabørste. Dette gjør at resultatet blir mer naturlig, samtidig som børsting fjerner overflødig produkt.

Problem 2: Forsvinnende haler

Brynene blir naturlig tynnere ytterst, det vil si nær tinningen, først. Dette er ikke bare noe som skjer naturlig – veldig mange napper for mye når de napper brynene sine, og da kan den såkalte halen lett forsvinne.

Denne delen av brynet gir et ungdommelig utseende, og uten den ser øynene trøtte og dratt ut.

Løsningen: Forleng brynene med en brynblyant.

Start med å finne ut hvor langt ned brynene skal gå. Hold en blyant diagonalt fra ytterkanten av neseboret til ytterkanten av øyet. Det punktet hvor blyanten møter brynet ditt, bør være sluttpunktet på brynets hale.

Forleng brynet til dette punktet ved å tegne inn lette, tynne streker i samme retning som hårveksten.

Avslutt med en farget bryngelé for å gi de naturlige hårene mer fylde, sørge for at hårene sitter der de skal og få brynene til å se naturlige ut.

Problem 3: Grå hår

Fra avstand kan lyse, grå eller hvite bryn forsvinne helt og skape et veldig ubalansert ansikt.

Løsningen: Avhengig av hvor mange lyse eller grå hår du har, er det forskjellige metoder for å kamuflere dem.

Har du bare noen få lyse hår, kan du bruke en brynpenn med felttipp til å tegne inn hårstrå som ser ganske naturtro ut.

Har du flere lyse hår, kan du bruke en farget bryngelé til å gi hårene farge. Velg en som er et snev lysere enn resten av brynhårene dine, så får du et mest mulig naturlig resultat.

Ellers kan du selvsagt farge brynene. Du trenger ikke gå til spesialister for å gjøre dette, for det er faktisk både enkelt og billig å få til selv.

Skal du farge brynene, er det best å velge en nyanse lysere enn du kanskje tror. Start med en lysebrun variant og jobb heller opp intensiteten hvis de blir for lyse. For mørke bryn gjør at du ser både eldre og hardere ut, så start forsiktig.

Problem 4: Bustete bryn

Bustete bryn får øynene til å se mindre ut. Lange, strie hår kommer ofte med alderen, og de kan få øyelokkene til å se slappe ut hvis de ikke trimmes.

Løsningen: Trim, napp og sett hårene med en bryngelé for å temme vill hårvekst i brynene.

Børst alle hårene oppover og bruk en brynsaks til å klippe endene som stikker høyere opp enn brynets øvre kant. Klipp ett og ett hår, ikke alle på en gang. Å klippe alle samtidig gjør at kanten blir for rett og unaturlig.

Napp hårene som vokser utenfor feltet som definerer ditt naturlige brynområdet. Dette kan være vanskelig å få til, og mange napper for mye.

KK.no spurte makeupartist Terje Odin Strand Jacobsen hos Make Up Stores om øyebryn, og han hadde noen supre triks. Les mer om disse i denne saken.

Her demonstrere han hvordan du får pene bryn trinn for trinn:


Avslutt alltid med en klar bryngelé for å få brynene til å holde formen gjennom hele dagen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer