Urinveisinfeksjon

Gjør du denne badetabben?

Resultatet kan bli ubehagelig svie og kløe der nede ...

KALD OG VÅT: Å gå rundt med en kald og våt bikinitruse kan føre til urinveisinfeksjoner eller sopp i underlivet.  Foto: johoo - Fotolia
KALD OG VÅT: Å gå rundt med en kald og våt bikinitruse kan føre til urinveisinfeksjoner eller sopp i underlivet. Foto: johoo - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Sommer og sol får oss til å hoppe rett i badetøyet og trekke mot strand, innsjøer og bassenger for en herlig dukkert. 

Men medaljen har en bakside – i hvert fall for oss kvinner.

Å gå rundt med en kald og våt bikinitruse kan føre til urinveisinfeksjoner eller sopp i underlivet. Og dersom du er en av de som stadig sliter med slike infeksjoner, kan det derfor være lurt å ta sine forholdsregler når du er på badeferie.

– Ja, de som er mer utsatt for urinveisinfeksjon (UVI) fra før av, bør foretrekke å dusje framfor å bade. Bading fører til at uretra er stadig våt og øker sannsynlighet for oppadstigende UVI, sier gynekolog og fødselslege Vivek Sethi, ved Gynekolog Sethi, til KK.no. 

LES OGSÅ: Derfor er det bra å bade i saltvann

Kan unngås ved å skifte til tørr truse

Det er riktignok ikke slik at alt av badevann er like ille for deg, basseng og ferskvann er verstingene. Ifølge gynekologen er salt i sjøvann forebyggende.

Men det betyr ikke at du bare må bade i saltvann, eller at du må droppe badingen helt. Ved hjelp av et enkelt triks kan du forebygge utviklingen av både urinveisinfeksjon og soppinfeksjon. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer