Sminke

Gjør du denne foundationtabben?

Er du for kjapp kan den bli skjoldete, stygg og forsvinne raskere enn du ønsker.

VENT! La fuktighetskremen trekke inn i huden i minst ett minutt før du påfører foundation. Da blir resultatet penere og varer lenger, sier makeupartist Laura Geller. Foto: Thinkstock
VENT! La fuktighetskremen trekke inn i huden i minst ett minutt før du påfører foundation. Da blir resultatet penere og varer lenger, sier makeupartist Laura Geller. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De fleste av oss prøver å være mest mulig effektive når det kommer til morgenrutinene våre. Dyrbare minutter må brukes smart for å strekke til, men av og til blir snarveiene såpass snare at de kan ødelegge litt.

Det er mange måter å spare tid på sminkingen , men er du for kjapp, går det på kvaliteten løs. Særlig når det kommer til foundation.

LES OGSÅ: Kan brukes til mer enn du tror

<strong>TØRK AV:</strong> Har du dårlig tid, så bruk et papirlommetørkle som du presser mot huden etter at du har påført fuktighetskrem. Deretter tar du på foundation.  Foto: Ariwasabi - Fotolia
TØRK AV: Har du dårlig tid, så bruk et papirlommetørkle som du presser mot huden etter at du har påført fuktighetskrem. Deretter tar du på foundation. Foto: Ariwasabi - Fotolia Vis mer

La kremen trekke inn

En vanlig feil når man sminker seg, er nemlig å påføre foundation rett etter man har smurt ansiktet med fuktighetskrem.

Når du ikke gir fuktighetskremen tid til å trekke seg inn i huden, risikerer du at foundationen blir skjoldete og flekkete.

I tillegg kan det føre til at foundationen ikke holder seg pen like lenge, at den rett og slett sklir av huden.

LES OGSÅ: Smink øynene yngre

60 sekunder kan være nok

Heldigvis er det ikke så mye tid som skal til. Selv om du ideelt sett kan ta på fuktighetskrem før du spiser frokost og så sminke deg etterpå, du ikke drøye så lenge, sier makeupartist Laura Geller til Real Simple.

Hun sier du bør vente minst 60 sekunder, men om det virkelig kniper, har hun et annet triks også:

Du kan bruke et papirlommetørkle og presse det mot huden rett etter du har tatt på fuktighetskremen, så fjerner du den overflødige kremen.

LES OGSÅ: Her får Jennifer Aniston det virkelig til

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer