Velvære

Gjør du denne nappe-tabben?

Det får deg til å se eldre ut på sekunder.

NAPPER DU ØYENBRYNENE RIKITG: Det kan ofte virke vanskelig å få dem helt perfekt, men med noen enkle råd blir det mye lettere. Foto: Thinkstock.com
NAPPER DU ØYENBRYNENE RIKITG: Det kan ofte virke vanskelig å få dem helt perfekt, men med noen enkle råd blir det mye lettere. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Som mange kanskje har oppdaget allerede, er det ikke bare håret som byr på utfordringer enkelte ganger - men også øyenbrynene.

Og ettersom de rammer inn ansiktet ditt, er det ikke noe særlig når de blir altfor tynne eller vokser ukontrollert.

Faktisk har det veldig mye å si for hvor ung eller gammel du ser ut.

Men det er ikke så lett å få like perfekte øyenbryn som Kate Middleton. Likevel er det noen feller du enkelt kan unngå på nappe-fronten, som gjør det mye lettere, skriver LiveStrong.com.

LES OGSÅ: Kostene alle kvinner bør eie

Ikke tynn ut kantene

Etter hvert som en kvinne blir eldre, har øyenbrynene en tendens til å bli tynnere.

For at du ikke skal se eldre ut enn du egentlig er, er det derfor ekstra viktig at du ikke napper bort for mye av hårene på kantene av brynene.

– La hårene på kantene være i fred, sier kjendisstylisten, Kristie Streicher, til nettsiden.

Istedenfor bør du heller børste dem ut mot kantene. Du kan også bruke en blyant eller skygge ytterst, som gjør at både ansiktet og øynene ser yngre ut.

Men ikke overdriv bruken

Selv om du skal bruke en blyant eller en skygge, er det imidlertid viktig at du ikke overdriver bruken. Ingen ønsker å ha øyenbryn som Bernt i Sesam Stasjon.

Ikke glem å duse ut fargen du skal bruke med en svamp eller lignende, slik at fargen ikke blir for hard mot ansiktet ditt, men ser naturlig ut.

Husk også at de fleste øyenbryn ikke alltid er like. Det kan derfor hende at du må pynte litt ekstra på en av dem.

– Ofte trenger en av dem litt mer farge enkelte steder. Prøv derfor å få dem så like som mulig. Men du trenger ikke ta helt av - øyenbrynene dine skal være søsken, men ikke nødvendigvis tvillinger, forteller Stretcher.

LES OGSÅ: Årets beste kjendisfrisyrer

Andre vanlige øyenbrynsfeil

Det er imidlertid ikke de eneste fellene når det kommer til øyenbryn, og KK.no har tidligere gitt noen tips til hvordan du lettere får fine øyenbryn.

 • Ujevn napping, som gjør at brynene ikke blir like på begge sider.
 • Overdreven napping. For eksempel for langt inn, slik at mellomrommet mellom brynene blir for stort.
 • Feil farge. Fyller du inn med gal farge, kan det se unaturlig ut. Be gjerne og om hjelp i butikken for å finne rett nyanse, og bruk blyant beregnet på øyebryn.

 • – Egentlig må du være ganske dyktig for å forme bryn riktig. Mitt beste råd er å gå til en profesjonell og få det gjort først. Da er det lettere å vedlikeholde selv, har makeupartist Terje Odin Strand Jacobsen, butikksjef på Make Up Stores flaggskipbutikk i Bogstadveien i Oslo, tidligere uttalt til KK.no.

  LES OGSÅ: Søler du også maskara over hele øyet?

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer