Rouge

Gjør du denne sminketabben?

Det er bare snakk om noen centimeter, så er det gjort.

Publisert
Sist oppdatert
De fleste jenter har en rouge i sminkepungen sin. Ikke bare frisker det opp ansiktet umiddelbart. Det framhever også kinnbeina dine.

- Tidligere har jeg sverget til maskara som mitt førstevalg hvis jeg kun kunne bruke ett produkt, men nå er det rouge, sier sminkeblogger og KK.no-journalist Aina Kristiansen.

- Ofte kan blush være det eneste du trenger.

Men forutsetningen for dét er selvfølgelig at du legger den riktig.

GUIDE: Slik får du perfekt eyeliner hver gang

Plassering er alt

Som med mye annet handler det om location, location, location (plassering, plassering, plassering).

Vil du ha et dukkeaktig uttrykk a la 20-tallet kan du bruke rouge kun på eplekinnet. Mest vanlig er imidlertid en mer naturlig look. Den får du ved å dra rougen opp mot hårfestet og duse den ut bakover.

Men det er ikke så lett som man skulle tro...

(Artikkelen fortsetter under bildet.)IKKE NÆRMERE ENN DETTE: Rougen bør ikke legges for nær nesen. Da ser du ikke særlig fresh, men febersyk ut. En vanlig regel er to fingerbredder fra nesen. Foto: Per Ervland
IKKE NÆRMERE ENN DETTE: Rougen bør ikke legges for nær nesen. Da ser du ikke særlig fresh, men febersyk ut. En vanlig regel er to fingerbredder fra nesen. Foto: Per Ervland Vis mer

Vanlige feil

- Ta på ansiktet ditt og kjenn etter hvor kinnbeinet ditt faktisk er, råder Kristiansen.

- Og bruk gjerne det gode gamle rådet om å suge inn kinnene når du påfører. Da ser du bedre hvor du skal legge den.

For det de fleste vil er vel å framheve nettopp kinnbeinene. Og for å få dette til riktig må rougen ikke legges for høyt eller for lavt.

- Det er vel mer vanlig å legge den for lavt enn for høyt. Da kan du få et litt tungt uttrykk. Det gjør heller ikke ansiktsformen din noen tjenester.

En annen utbredt feil er å påføre den for nær nesen.

- Rougen bør ikke være nærmere enn to fingerbredder. Ellers kan du fort få en uønsket «Rudolf-effekt», forklarer Kristiansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)En annen ting som kan være lurt å ta hensyn til hvordan ansiktet ditt endrer seg når du smiler.

- Når ansiktstrekkene trekker seg sammen i et smil, kan også rougen endre seg. Det kan derfor være lurt å smile til deg selv i speilet.

Se rouge-guide trinn for trinn her:


Farge og skimmer

Hvis du vil ha et mest mulig naturlig resultat, bør du velge en rouge som ikke har for sterk farge i forhold til hudtonen din.

- Gjerne i en helt naturlig farge. Bare litt sterkere enn hudfargen din - eller en ferskenfarget. Mange tenker gjerne at rosa rouge vil være det beste, men en ferskenfarget er mye friskere og mer naturlig, sier hun.

- Og unngå glitter, legger hun til.

- Glitter har dessuten en tendens til å legge seg i linjene og dermed framheve rynkene.

Krem eller pudder?

Nå vet du altså hvordan du skal legge rougen, og hvilken farge du bør gå for. Men hvilken type er den beste? Krem eller pudder?

Kremrouge:
- Kremrouge er helt perfekt til sommersminken. Den gir glød og farge, og kan påføres med fingrene. Ulempen er at kremrouge forsvinner fortere, sier Kristiansen.

- Du bør også være forsiktig med å bruke kremrouge oppå pudder. Du bør bruke kremprodukter oppå kremprodukter og pudderprodukter oppå pudderprodukter.

Kremrougen bør dessuten ikke gnis inn, men presses lett inn i huden med fingrene. Ellers kan den nemlig bli flekkete, påpeker sminkeeksperten.

Pudderrouge:
Pudderrouge sitter altså lenger på og er lettere å kontrollere.

- Det er nok mye fordi vi er mest vant med pudderprodukter. Men en god kost er alfa omega, sier Kristiansen.

- En god kost skal være passe stor til ditt kinn. Busten skal ikke være for stiv eller for tett. Jo tettere bust, jo sterkere blir fargen. Bruk heller en mindre tett kost og påfør gradvis. Husk å riste av kosten før du påfører.

Får du likevel på for mye rouge, bruk en pudderkost eller kabuki (en type kost som brukes til mineralpudder) for å duse ut overgangene.

SE OGSÅ 2009-TESTEN: KK.no tester rouge

Pudderrouge + kremrouge:
Men hvorfor velge når resultatet faktisk blir best med begge deler?

- Vil du at kremrougen skal vare lenger, kan du avslutte med en pudderrouge oppå kremen. Da holder den gjennom arbeidsdagen og festen og alt!

Vær også obs på solpudder

Mange legger også solpudder feil. Du skal nemlig ikke bruke det i hele ansiktet. Da kan du nemlig ende opp med å se helt flat ut.

Ansvarlig makeupartist for IsaDora forklarer hvordan du skal gjøre det i denne artikkelen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer