Rouge

Gjør du denne sminketabben?

Det er bare snakk om noen centimeter, så er det gjort.

Publisert
Sist oppdatert
De fleste jenter har en rouge i sminkepungen sin. Ikke bare frisker det opp ansiktet umiddelbart. Det framhever også kinnbeina dine.- Tidligere har jeg sverget til maskara som mitt førstevalg hvis jeg kun kunne bruke ett produkt, men nå er det rouge, sier sminkeblogger og KK.no-journalist Aina Kristiansen. - Ofte kan blush være det eneste du trenger.Men forutsetningen for dét er selvfølgelig at du legger den riktig.GUIDE: Slik får du perfekt eyeliner hver gang

Plassering er alt

Som med mye annet handler det om location, location, location (plassering, plassering, plassering). Vil du ha et dukkeaktig uttrykk a la 20-tallet kan du bruke rouge kun på eplekinnet. Mest vanlig er imidlertid en mer naturlig look. Den får du ved å dra rougen opp mot hårfestet og duse den ut bakover. Men det er ikke så lett som man skulle tro...(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Vanlige feil

- Ta på ansiktet ditt og kjenn etter hvor kinnbeinet ditt faktisk er, råder Kristiansen. - Og bruk gjerne det gode gamle rådet om å suge inn kinnene når du påfører. Da ser du bedre hvor du skal legge den.For det de fleste vil er vel å framheve nettopp kinnbeinene. Og for å få dette til riktig må rougen ikke legges for høyt eller for lavt.- Det er vel mer vanlig å legge den for lavt enn for høyt. Da kan du få et litt tungt uttrykk. Det gjør heller ikke ansiktsformen din noen tjenester. En annen utbredt feil er å påføre den for nær nesen.- Rougen bør ikke være nærmere enn to fingerbredder. Ellers kan du fort få en uønsket «Rudolf-effekt», forklarer Kristiansen.(Artikkelen fortsetter under bildet.)En annen ting som kan være lurt å ta hensyn til hvordan ansiktet ditt endrer seg når du smiler. - Når ansiktstrekkene trekker seg sammen i et smil, kan også rougen endre seg. Det kan derfor være lurt å smile til deg selv i speilet.Se rouge-guide trinn for trinn her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.