Selvbruning

Gjør du dette riktig?

Du vet sikkert at du bør skrubbe huden før selvbruning, men det bør du også gjøre etter påføring.

SKRUBB, SKRUBB: For å få en jevn og fin brunfarge av selvbruningskremer, bør du eksfoliere huden både før og etter påføring. Foto: colourbox.com
SKRUBB, SKRUBB: For å få en jevn og fin brunfarge av selvbruningskremer, bør du eksfoliere huden både før og etter påføring. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selvbruning kan gi deg en kickstart på sommeren og skjørtesesongen. I tillegg kan du jukse deg til mer muskuløse armer med en mer gyllen tone på huden (neida, du blir ikke faktisk sterkere).

Triksene for å få dreis på selvbruningen er kjente: skrubb først, sørg for at du har hydrert hud og påfør produktet jevnt.

Skrubb både før og etter

Men visste du at du ikke bare bør skrubbe huden før du tar på selvbruningen?

I juniutgaven av amerikanske Elle, gir kroppsmakeupguru Nichola Joss sine beste tips. Hun har gjort karriere av å jukse stjerner som Eva Mendes, Kylie Mingoue, Elle Macpherson og Gwyneth Paltrow gylne og lekre til alt fra reklamekampanjer til Oscar-opptredener.

Virker det ikke mot sin hensikt å eksfoliere kroppen etter du har påført selvbruning, spør Elle-journalisten.

– Folk tenker, herregud, brunfargen kommer til å forsvinne. Men selvbruningsprodukter absorberes inn i huden. Overflaten er full av døde hudceller, og det er disse som gjør at du ser oransje, gusten og flat ut i huden, sier Nichola Joss til bladet.

– Skrubb huden hver andre til tredje dag. Brunfargen kommer fortsatt til å skinne gjennom, men den ser glødende og frisk ut, forklarer hun.

Mange fordeler

Fordelene med å jukse seg brun er mange. Ikke bare unngår du faren for hudkreft. Huden holder seg også ung lenger. I disse dager får du dessuten tak i produkter uten gyselig oransjeskjær som bivirkning.

Det er aller best å påføre selvbruningen om kvelden. Da kan du unngå kontakt med vann i de åtte timene som anbefales etter påføring. Etter en god natts søvn, er du klar for å kvitte deg med overflødige pigmenter og den påfallende lukten av selvbruning med en god dusj.

LES OGSÅ: Slik får du brunfargen til å vare

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer