KK.NO: Dersom du er som nordmenn flest, bruker du stekepannen jevnlig når middagen skal lages, for eksempel hvis burgere, koteletter, taco eller fiskepinner står på menyen.
Da er spørsmålet - steker du maten riktig?
De vanligste tabbene
Det er egentlig ganske grei skuring å steke mat i stekepannen, så lenge du har lært deg et par grunnprinsipper.
Problemet er når du glemmer disse (eller ikke har lært dem). Da blir kvaliteten på maten dårligere enn den burde, og du risikerer også at maten kan bli helseskadelig.
Her er de vanligste feilene:
1. Du bruker feil olje
Det er ikke bare å helle hvilken som helst olje i stekepannen. Du bør ikke nødvendigvis bruke samme olje i dressingen som i stekepannen. Det er nemlig ikke alle oljer som tåler høye temperaturer så godt, og noen setter også smak på maten.
Mange bruker olivenolje til steking, og det er greit så lenge du ikke skal steke på høy temperatur. Men ikke kast bort dyr extra virgin olivenolje på dette, for den gode smaken blir borte når du varmer oljen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger