Ferie

Gjør flyturen mer behagelig

Ut og fly i ferien? Her er tipsene og dingsene du trenger for maks komfort!

REISEKLAR?: Slik overlever du flyturen med stil! Foto: Colourbox
REISEKLAR?: Slik overlever du flyturen med stil! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Snart ferie? Tipper du gleder deg SKIKKELIG!LES OGSÅ: I sola? Få gyllen glød uten risikoDet er også stor sjanse for at du skal fly til feriedestinasjonen. Det er jo som oftest grei skuring, men dersom det er snakk om en litt lengre flytur på tre timer eller mer, kan det være smart å stille opp litt forberedt.Her har vi samlet noen gode råd til deg, og nederst i saken finner du shoppingtips til dingser det kan være smart å pakke med i håndbagasjen.Ny bikini i sommer? Sjekk ut disse fine variantene
 • Skal du fly om natten, bør du ta med ørepropper og øyemaske. Da kan du stenge ut barneskrik og grelt kabinlys, og våkne forholdsvis frisk og opplagt på destinasjonen.
 • En oppblåsbar nakkepute er smart også om du flyr på dagtid, og tror det er sjanse for at du tar deg en liten lur. Da unngår du den vonde nakkestrekken. Det finnes også nakkeputer som er fylt med isoporkuler. De er mer komfortable enn de oppblåsbare, men krever mer plass.
 • Ha på deg behagelige klær. Ok, kanskje du ikke orker reise i joggings, men velg en bukse som sitter løst, eller har god stretch.
 • LES OGSÅ: Hold deg slank hele sommeren
 • Ta med en pashmina eller et stort skjerf. Ofte er luftanlegget i flyet ganske kraftig, og det kan bli kaldt. Det er ikke gøy å bli forkjøla før ferien har startet! Alternativt tar du med en ekstra genser. Av samme grunn bør du ha et par sokker i veska hvis du reiser i sandaler. Husk at det er lov å spørre kabinpersonalet om å sette opp temperaturen i kabinen, dersom det virkelig er kaldt. De pleier å gjøre det.
 • Bruker du kontaktlinser bør du ha linsevann i håndbagasjen. Men husk at flasken ikke må romme mer enn én desiliter, så hell eventuelt linsevæsken over på en liten flaske.
 • Skal du fly i mange timer, kan du ta med støttestrømper som holder blodsirkulasjonen i gang i beina. Husk at du uansett bør reise deg og gå litt i midtgangen underveis hvis flighten er lenger enn tre timer.
 • Har du mp3-spiller? Last ned god musikk og kanskje en lydbok, så har du noe å høre på hvis underholdningen ombord er dårlig. Kanskje har du en ipad du kan ta med og se film på?
 • En god bok får også tiden til å gå. Kjøp gjerne med deg et blad for lettere lesestoff - hva med siste KK.
 • Tyggis er bra for å bli kvitt plysj på tennene og dotter i ørene.
 • Når det gjelder toalettsaker, er det smart å ha en liten toalettveske i håndbagasjen, Her bør du pakke fuktighetskrem eller -spray for å unngå uttørring, våtservietter, et par tamponger, og gjerne en ekstra underbukse, så det ikke er krise om bagasjen ikke dukker opp. Tannbørste er smart om det er en nattflight. Husk at all væske må være på maks 1 dl per flaske/krukke.
 • LES OGSÅ: Aldri mer tørr hud
 • Ta med en vannflaske. Kabinluften har en luftfuktighet på maks 15 prosent, og det gjør ikke bare huden tørr, det dehydrerer kroppen også. Husk at vannflasken må kjøpes etter sikkerhetskontrollen, for du får den ikke med deg gjennom.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer