Trening

Gjør gåturen til trening

Forbrenn mer ved hjelp av disse enkle grepene.

PULSEN ER EN VIKTIG NØKKEL: For å finne treningspulsen din kan du bruke denne formelen: 
Hvilepuls + ((Makspuls – hvilepuls) x ønsket treningsintensitet i prosent) = Treningspuls.  Foto: All Over Press
PULSEN ER EN VIKTIG NØKKEL: For å finne treningspulsen din kan du bruke denne formelen: Hvilepuls + ((Makspuls – hvilepuls) x ønsket treningsintensitet i prosent) = Treningspuls. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Flere nyere undersøkelser viser at en halvtimes gåtur hver dag gjør underverker for helsen selv om du deler turen opp i ti minutters etapper. Og går du én time fem ganger i uken er det nok til at du ser resultater.Les også hvilken treningseffekt som varer i 12 timer. Kom i gang For at gåturen skal bli en treningsøkt anbefales det at du jobber ved 50-70 prosent av makspuls, skriver About.com/Exercise. Start med å gå rolig i 5-10 minutter og deretter, stopp gjerne opp litt og gjør noen fleksibilitetsøvelser for at gåturen skal bli mer komfortabel for deg.Finn så tempoet der du jobber på 50-70 prosent av makspuls – se hvordan du finner treningspulsen lenger ned i artikelen - og gå i 30-60 minutter med dette tempoet. Ta deg også tid til nedvarming, gå rolig i minst 5 minutter - og avslutt med noen skånsomme uttøyningsøvelser. Du kan for eksempel prøve disse øvelsene.Dersom du går lengre, gå i 30-60 minutter med ønsket treningspuls, og gå den siste halve eller hele timen i et mer «komfortabelt» tempo. Gjør gåturen til en kalori-killerFinn pulsenHar du ikke pulsklokke? Makspulsen finner du ganske nøyaktig ved å ta 220 minus din egen alder. Hvilepulsen finner du ved å telle antall pulsslag på 15 sekunder rett etter at du har våknet for eksempel, for så å multiplisere med fire for å få antall pulsslag per minutt. For å finne treningspulsen din kan du bruke denne formelen: Hvilepuls + ((Makspuls – hvilepuls) x ønsket treningsintensitet i prosent) = Treningspuls. Gjør dette og hold ny-vektaHvor ofte bør jeg gå?Dersom målet er å gå ned i vekt bør man røre på seg hver dag, da for eksempel ved å gå. Per uke bør gåturene utgjøre rundt 5-10 timer, og på fridagene bør man trene styrke. Kort gåtur: Varm opp i 5-10 minutter, tøy og bøy. Gå i et tempo som får deg til å jobbe ved 50-70 prosent av makspuls i 30 minutter. Gå deretter rolig i 5 minutter. Avslutt med å tøye ut. Lang gåtur: Varm opp i 5-10 minutter, tøy og bøy. Gå i et tempo som får deg til å jobbe ved 50-70 prosent av makspuls i 60 minutter. Gå deretter rolig i 5 minutter. Avslutt med å tøye ut.Lang rolig gåtur: Varm opp i 5-10 minutter, tøy og bøy. Gå i et tempo som tilsvarer ønsket treningspuls i 30 minutter, ro så ned noen hakk og gå i ytterligere 30-90 minutter. Avslutt med å tøye ut. Hviledag: Når du går med det målet å tape deg bør du ikke hvile i mer enn 1-2 dager, avhengig av den fysiske formen du er i før du begynner å gå fast. 3 gåturer i uka=stabil vektSøndag: Lang rolig gåtur i 60 minutter. Mandag: Hviledag. Tirsdag: Kort gåtur i 30 minutter. Onsdag: Kort gåtur i 30 minutter. Torsdag: Lang gåtur i 60 minutter. Fredag: Kort gåtur i 30 minutter. Lørdag: Lang rolig gåtur i 60-120 minutter. Dersom du opplever å være spesielt øm og støl dagen derpå, ta en hviledag. Dersom dette skjer hver gang du har vært ute og gått, sjekk pulsen – er det mulig at du jobber ved for høy puls? I såfall, fall ned på ca. 50 prosent av makspuls og kutt ned på de lange gåturene til fordel for de korte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer