Badevekt

Gjør håret ditt deg tykkere?

Vi avliver de største - og sprøeste, mytene om vekt.

<strong>DET ER IKKE MEG, DET ER HÅRET MITT:</strong> Vektøkningen skyldes trolig ikke håret ditt. Foto: PantherMedia / Martin Novak
DET ER IKKE MEG, DET ER HÅRET MITT: Vektøkningen skyldes trolig ikke håret ditt. Foto: PantherMedia / Martin Novak Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vekta er vår venn og fiende. Noen ganger skulle vi ønske at vi veide litt mindre og leter etter unnskyldninger for hvorfor vekttallene viser det den gjør.

Det er ofte da de merkelige teoriene dukker opp, som kan luft i magen få deg til å veie mer enn du egentlig gjør? Eller kan det være håret ditt som gjør at du veier mer?

I den forbindelse har Shape.com spurt Erin Palinksi, ernæringkonsulent og forfatter av den kommende boka «Belly Fat Diet For Dummies» om hva som stemmer.

LES OGSÅ: Ikke gå på vekten hver dag

Ja, du kan skylde på mensen

Så, kan du skylde på at luft i magen få deg til å veie mer enn du egentlig gjør?

– Luft i magen kan få deg til å føle at du har gått opp i vekt, og gjøre at magen både ser og føles oppblåst ut. Men siden det bare er luft, inneholder det ingen masse, sier Palinksi.

Videre forteller hun at luft i magen kan være tilknyttet væskeansamlinger, spesielt når du har mensen, og dette kan faktisk øke vekten din med 2,3 kilo.

LES OGSÅ: – Go på do før du veier deg

Så mye ekstra veier håret ditt

Og kan håret ditt få deg til å veie mer?

– Det avhenger av håret ditt, hvis det er langt og tykt kan det veie 28-56 gram, sier Palinski.

Og hvis du akkurat har dusjet og håret er vått, kan det også legge til noen ekstra gram på grunn av vannet.

Hvis du ikke har en fancy badevekt, vil du trolig ikke legge merke til dette. Så det hjelper lite å skylde på håret ditt ...

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer