Helse & Livsstil

Gjør misjonæren moderne

Blås støvet av misjonærstillingen. Prøv nye, sexy varianter av den utskjelte folkefavoritten.

Gjør misjonæren moderne
Publisert
Sist oppdatert

Misjonærstillingen er en klassisk sexposisjon hvor han ligger oppå henne. Dessverre har den fått et ufortjent dårlig rykte med tiden. Stillingen anses i dag som både ordinær, utrendy og kjedelig. Her er likevel tipsene for deg som synes at den gode gamle klassikeren holder stand, for det gjør den faktisk.

 • Orgasmens ABC
 • Den store sexguiden
 • Ikke vent til fredag

 • Hammeren

  Dersom misjonærstillingen ikke får dere til å se stjerner og planeter kan dere krydre den med noen enkle grep, skriver nettstedet AskMen.com. Den ene varianten er hammeren og her ligger litt av poenget i navnet. Her handler om å støte dypt og hardt, som om man banker inn en spiker.

  Kvinnen har beina på mannens skuldre, mens mannen kneler over henne. Det er viktig at begge er komfortable, da dette særlig krever litt akrobatikk av kvinnen. Å ligge slik tillater ham å støte dypt inn i henne, så han kan gjerne plassere hendene på hoftene hennes for å gjøre bevegelsene mer stødige og kontrollerte. Ikke glem forspillet, dype støt kan gjøre vondt dersom man er anspent og strammer skjedemusklene.

  Drillen

  Kvinnen ligger fremdeles på rygg med en stor pute under skuldrene. Han sitter mellom hennes ben med knærne sine bøyd i 90 graders vinkel. Sittende slik løfter han henne litt mot seg ved å plassere hendene under hoftene hennes.

  I drillen støter han inn i henne med små korte støt, som en drill som sliter med åkomme gjennom underlaget. Hun vil kanskje ønske dypere støt etter hvert som hun blir varm i trøya, og kan da plassere beina på skuldrene hans. Noe av det som skaper sitring og spenning i denne stillingen er at han fortsetter med små støt hele veien frem mot orgasmen.

  Vuggen

  Med en forsiktig, nesten vuggende bevegelse kan du snu opp ned på hennes verden, skriver AskMen.com. Som i de andre misjonærvariantene er det mannen som gjør grovarbeidet, mens kvinnen konsentrerer seg om å slappe av i underlivet.

  Mannen ligger altså oppå mens han vugger forsiktig frem og tilbake. Han hviler med andre ord mye av tyngden sin på kvinnens kropp, så sørg for godt fotfeste så ikke han detter sammen over henne som en potetsekk.

 • Få det gøy med sexleketøy

 • Sexleketøyenes 10 på topp
 • Sexleketøyene du ikke blir flau over

 • Sykkelen

  Selv om denne krever litt mer koreografi, så er tilfredstillelsen du får gjenom denne stillingen verdt de ekstra sekundene det tar å bøye og plassere kroppene deres på riktig måte. Kvinnen skal ligge på ryggen og plassere sitt høyre ben på hans skulder. Deretter skal hun bøye det venstre beinet og plassere det ved siden av hans høyre side.

  Når han nå beveger seg sakte fremover kan begge kjenne en kilende følelse. For ekstra stimuli kan hun bruke sine ledige hender til å beføle seg selv eller ham. Sexleketøy som for eksempel en liten kitorisstimulator kan med fordel brukes for å unngå at man blir sliten i hendene.

  Reservehjulet

  I denne stillingen tar han fram et ess fra ermet, nemlig nederste del av penis. Denne delen bruker han til å gni mot klitoris for å gi henne det lille ekstra. Poenget er at han skal bevege seg sakte nok til at han rekker å stimulere klitoris, så hun gradvis blir opphisset, kanskje til og med nærmer seg orgasmen.

  Her, som i de andre stillingene, kan hun legge bena på skuldrene hans for å ta litt kontroll. Ikke glem å beføle og kysse hverandre. Denne stillingen innbyr til mye sensualitet, så her er det ingen unnskyldning for ikke å være litt romantiske mens det står på.

  Å blåse støvet av gamle favoritter og gjøre dem nye igjen er et godt utgangspunkt for å finne nye stillinger, siden dere kjenner grunnprinsippene fra før. Det kan være en lettere måte å endre hverdagsrutinene på, litt etter litt, siden dere ikke føler at dere starter på bar bakke eller beveger dere inn i helt nye farvann. Så kan dere heller sette av en langhelg til å gjøre alle de ekstra sprelske tingene som kan føles som tiltak i en hektisk hverdag.

  LES OGSÅ:
 • Klønete? Slik slipper du deg løs
 • Unngå lystdreperne
 • Den store orgasmeguiden
 • 50 feil kvinner gjør i senga
 • 50 feil menn gjør i senga
 • Tren deg til bedre sex
 • Hold deg sunn med sex

 • Maten som gir deg lyst


 • Å bli vekket på en litt uvanlig måte kan gi en pangstart på dagen.
  Å bli vekket på en litt uvanlig måte kan gi en pangstart på dagen. Vis mer
  God gammeldags romantikk ruster aldri.
  God gammeldags romantikk ruster aldri. Vis mer
  Kyss, klapp og klem får dere begge i sex-modus. Foto: Colourbox
  Kyss, klapp og klem får dere begge i sex-modus. Foto: Colourbox Vis mer
  Sex trenger ikke bli som et maratonløp, la det komme naturlig.
  Sex trenger ikke bli som et maratonløp, la det komme naturlig. Vis mer
  Den klassiske misjonærstillingen trenger ikke være kjedelig og kan varieres i det uendelige. I denne stillingen vet begge hva de kan forvente og det gjør dem komfortable.
  Den klassiske misjonærstillingen trenger ikke være kjedelig og kan varieres i det uendelige. I denne stillingen vet begge hva de kan forvente og det gjør dem komfortable. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer