Middagstips

Gjør posesuppa sunn på 1-2-3

Smakfull og sunn middag på 15 minutter.

NAM NAM: Det skal ikke så mye til før posesuppa blir supergod! Foto: Colourbox
NAM NAM: Det skal ikke så mye til før posesuppa blir supergod! Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Posesuppe er et kjapt og enkelt alternativ til middag de dagene du ikke har tid til å bruke lang tid på kjøkkenet.

LES OGSÅ: Ferdigrett til middag? Dette bør du se etter

Men å BARE spise posesuppe med noen brødskiver til er ikke særlig næringsnyttig. Det er synd å si det, men de fleste kokker ville fnyst av det som skal forestille blomkålbiter, kjøttstykker og sjampinjong.

Det skal heldigvis ikke så mye til for å jazze opp posesuppen slik at den blir en middagsrett selveste Ingrid Espelid Hovig ville nikke "godkjent" til.

LES OGSÅ: Boksmaten du bør ha i skapet


Her er våre stalltips:

Tomatsuppe
Kan jazzes opp med små hvite eller brune bønner og små brokkolibiter, før du har i en spiseskje yoghurt og drysser over hakket soltørket tomat, basilikum og litt revet ost eller smuldret fetaost før servering. Klassikere som makaroni, pøslebiter og kokt egg er også topp.

Soppsuppe
Du trenger ikke være Einstein for å skjønne at soppsuppa blir bedre hvis du steker litt sopp og hakket hvitløk ved siden av og har oppi før servering. Smeller du til med hakket persille og et par dråper trøffelolje helt til slut får du rene restaurantretten.

Fiskesuppe
Putt noen frosne blokker torsk, eller en frossen laksefilet oppi suppa mens den småkoker, og vent i 6-7 minutter, så er fisken gjennomkokt, og du kan dele den i biter. Ha gjerne i gulrotbiter også. Det enkleste er å skive gulroten med ostehøvel. Da blir bitene fort ferdigkokt. En dæsj lettrømme eller kesam rett før servering gir en fin, kremet og lett syrlig smak. For festfølelse drysser du litt safran over.

Tacosuppe
Vil du ha mer tygg, kan du steke litt kjøttdeig (av storfe, svin eller kylling) og ha oppi. Ellers er det bare å hive oppi bønner, mais og paprikabiter, og ha litt revet ost og en dæsj rømme på til slutt.

LES OGSÅ: Spis bønner og linser 3 ganger i uka

Blomkålsuppe
Denne klassikeren smaker fortreffelig, men enda bedre om du har ekstra blomkålbiter i. Brokkolibiter gir en ekstra dimensjon, og en dæsj rømme eller kesam rørt inn før servering hever smaken. Skal du virkelig flotte deg, kan du steke litt smårettbacon og drysse over før servering.

Lett som en lek


Dette er bare noen enkle eksempler på hvordan posesuppen kan bli det reneste festmåltid. Du trenger ikke være rakettforsker for å komme på å ha oppi mer av det suppa egentlig skal inneholde for å løfte den - mer sopp i soppsuppa, mer blomkål i blomkålssuppa, mer gulrøtter i gulrotsuppa.

Er det en suppe med kjøtt i har du i ekstra kjøtt/fisk som passer - ferdigkjøpte kjøttboller, reinskav eller elgkarbonadebiter (til viltsuppa), bogskinke, crab sticks, fiskeboller etc.

Ellers er ferdigkokte bønner på boks supert å slenge oppi omtrent hva som helst av supper. Linser er også en fin måte å få mer tygg og proteiner i suppa. Nudler eller makaroni funker også bra. Så lenge det ikke er en klar suppe, vil alltid en eller to spiseskjeer lettrømme, kesam eller yoghurt løfte smaken. Husk bare å røre dette inn ETTER at du har tatt kjelen av plata, for suppa bør ikke koke med dette i, da den lett kan skille seg.

For et virkelig festmåltid kan du ha i mozarellabiter, safran eller trøffelolje i supper der det passer seg. Dryss gjerne finhakkede urter på toppen som en ekstra snert.

Pass på saltmengden


Posesupper er generelt ganske salte (for at vi skal føle at de smaker noe, da salt fremhever smak). Ikke ha i ekstra salt før du har prøvesmakt og funnet at det er helt nødvendig, for for mye salt kan føre til dehydrering, slapphet og vann i kroppen.

GJØR GOD BEDRE: Tomatsuppa blir herlig med litt ekstra fyll. Foto: Knorr
GJØR GOD BEDRE: Tomatsuppa blir herlig med litt ekstra fyll. Foto: Knorr Vis mer
IKKE BARE SUPPE: Bli suppedronning, du også! Foto: Colourbox
IKKE BARE SUPPE: Bli suppedronning, du også! Foto: Colourbox Vis mer
FOR TACOFANS: Litt ekstra bønner og mais gjør susen! Foto: Toro
FOR TACOFANS: Litt ekstra bønner og mais gjør susen! Foto: Toro Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer