Magre Meieriprodukter

Glad i rømme, kesam og cottage cheese?

Så mye fett og kalorier kan du spare på å velge lett-variantene.

MAGRE MEIERIPRODUKTER: Visste du at du kan spare deg for en god del fett og kalorier dersom du velger de magreste meieriproduktene?  Foto: Produsenten
MAGRE MEIERIPRODUKTER: Visste du at du kan spare deg for en god del fett og kalorier dersom du velger de magreste meieriproduktene? Foto: Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Meieriprodukter er populær kost her til lands, og har de siste årene blitt noe de fleste av oss ser på som et must å ha i kjøleskapet.

Bruker du mye rømme, kesam og cottage cheese i matlagingen? Da bør du ifølge eksperten gå for de magreste variantene.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om lett-produktene

Kan spare deg en god del fett og kalorier 

Lise von Krogh, som er ernæringsfysiolog og en av ekspertene på Bramat.no, forteller at du kan spare deg for en god del fett og kalorier dersom du velger de magreste meieriproduktene.

- Bytter du for eksempel seterrømmen, som er den feteste varianten, med ekstra lett rømme vil du spare deg en tredjedel av kaloriene, samtidig som fettinnholdet reduseres betydelig. Mens seterrømme inneholder hele 35 gram fett, inneholder ekstra lett rømme kun 10 gram.

- Du gjør også lurt i å bytte ut den originale kesamen med den magre. Da vil du halvere kaloriinnholdet og kun få i deg 1 gram fett til fordel for 8,1 gram, forklarer hun.

Når det kommer til cottage cheese er det derimot mindre å spare, da dette i utgangspunktet er et ganske magert produkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer