Helse & Livsstil

Glade mennesker velger sunnere

Mye kan tyde på at du ikke bare blir glad av å være sunn, men at du også bli sunn av å være glad.

Glade mennesker velger sunnere
Publisert
Sist oppdatert
En undersøkelse utført på oppdrag fra den internasjonale restaurantkjeden Subway, viser for eksempel at lysten på salat er dobbelt så stor når vi er glade som når vi er sure. 72% av de spurte sier at de velger å spise frukt når de føler seg glade og positivt innstilt, mens bare 52% velger frukt når de er nedfor.
- Valg av mat og humør henger sammen. Kulturen vi vokser opp i gir oss forestillinger om bra og dårlig mat, sier sosialantropolog Runar Døving ved Statens institutt for forbruksforskning til nyhetsbyrået Newswire. Han har skrevet doktoravhandling om mat som sosialt fenomen.

Sjokolade mot tungsinn
Om du er kulturen eller søtsuget som er skyld i sjokoladelysten, vites ikke - men i samme undersøkelse oppgir 62% av kvinnene at de har lett for å ty til sjokolade når livet går dem imot. Bare 51% av mennene sier det samme. Spiseundersøkelsen viser at kvinner følger humøret i større grad enn menn når det gjelder valg av mat. Når humøret er bra, svarer 14 prosent flere kvinner enn menn at stemningen matches med salat. Tilsvarende svarer ti prosent flere kvinner enn menn det samme om frukt.

Nordmenn spiser nå mer frukt og grønnsaker enn noensinne. I fjor solgte Bama 11% mer frukt og 5% mer grønnsaker enn året før.
- Vi har aldri spist så mye frukt og grønnsaker som nå. Ifølge undersøkelsen bør nordmenn da være gladere enn noen gang, sier informasjonssjef Hanne Linnert i Bama.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer