GLANSLØST: Alle glansproduktene vi sverger til for å gi livløst hår glans og liv kan faktisk gjøre håret mer gustent.  Foto: Getty Images/Polka Dot RF
GLANSLØST: Alle glansproduktene vi sverger til for å gi livløst hår glans og liv kan faktisk gjøre håret mer gustent. Foto: Getty Images/Polka Dot RF Vis mer

Hår

Glansprodukter kan gjøre håret matt

Om du sliter med at håret ser matt og livløst ut, er ikke nødvendigvis løsningen å pøse på med glansprodukter.

Publisert
Sliter du med matt, flatt, gustens og livløst hår, er det selvsagt fristende å bruke alle slags glansprodukter for å motvirke de vintertrøtte lokkene.

Dessverre er det ikke så enkelt som «jo flere glansprodukter, jo mer glans».

– Stylingprodukter bidrar til å gjøre håret mattere hvis det er et problem fra før, sier Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam.

– Selv produkter som gir glans (for eksempel olje) kan faktisk gjøre at håret ser livløst ut dag to.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om håret ditt

Gi håret en god rens

– Hvis du bruker mye styling, er det lurt å gi håret en rens en gang i uken med en god rensesjampo.

Og det er ikke bare du som bruker massevis av produkter som bør gjøre dette. Alt hår har godt av en skikkelig god rens, sier frisøren.

– Mange pleie- og glanssjampoer har virkestoffer som mykgjør håret og som kan gjøre at sjampoen ikke har effektiv vaskeeffekt.

LES OGSÅ: Derfor bør du tørrvaske håret

Føles håret tungt?

De som bruker stylingprodukter med glans, for eksempel voks, paste, olje og noen typer hårskum, kan oppleve at håret føles tungt og fett innerst ved hodebunnen allerede kort tid etter vask.

Særlig om de vasker håret med en glansgivende eller pleiende sjampo, forklarer frisøren.

– Veldig mange jenter har tørt hår fordi de farger håret, men håret kan bli litt fett innerst ved hodebunnen, sier hun.

Hvis du opplever dette og derfor velger en sjampo som er rik på glans eller fuktighet, kan håret bli paddeflatt allerede dagen etter vask.

– Da er det veldig bra å bruke en rensesjampo, og heller ta i balsam i lengdene, som er tørre og trenger litt ekstra pleie.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer