Hårfjerning

Glatte legger for alltid?

Vi har testet hjemmeapparater som permanent skal fjerne uønsket kroppshår. Sjekk resultatene!

HVILKET ER BEST? Lumea til venstre eller Silk'n Sens Epil til høyre?
HVILKET ER BEST? Lumea til venstre eller Silk'n Sens Epil til høyre? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fjerning av uønsket kroppshår kan være et sant mareritt.

Hvilken kvinne har vel ikke kuttet leggene til blods med barbérhøvelen, eller sammenbitt pint seg gjennom en opprivende voksbehandling?

Nå er det kommet hårfjerningssystemer for hjemmebruk, som bruker lysbasert teknologi for å få bukt med uønsket hårvekst.

Vi har testet Silk'n Sense Epil og Lumea.

Produsentene lover at du etter to til tre behandlinger, eller fire til seks uker, skal få synlig redusert hårvekst.

Så - stemmer dette?

Slik testet vi

Undertegnede journalist og kollega Kjersti testet begge Lumea på én legg og Silk'n Sense Epil på den andre leggen.

 • Kjersti testet hvert apparat fire ganger, med to ukers mellomrom.
 • Linda testet hvert apparat tre ganger, med to ukers mellomrom.

 • Begge testpersonene har mørkere hårvekst på leggene. Det er en forutsetning for å bruke apparatene, siden de ikke virker på lys hårvekst.

  Det skulle vise seg at vi fikk nokså ulikt resultat.

  LES OGSÅ: 9 av 10 kvinner tar skrittet

  Lumea

  Produkt fra Philips, koster kr. 4999 hos utvalgte elektronikkforhandlere.

  Kjersti: Lumea var enkel og intuivitv i bruk. Den har et håndtak som gir et godt grep, i tillegg til at den går på batteri, slik at man slipper krøllete ledninger som gjør at man må sitte i nærheten av en stikkkontakt.

  Linda: Dette apparatet opplevde jeg som litt pinglete. Etter å ha prøvd Silk'n Sense Epil først var inntrykket at det er mindre tak i Lumea. Siden apparatet var uten ledning var jeg også litt redd for å gå tom for strøm underveis.

  Selve ipl-feltet var relativt lite, og apparatet måtte holdes helt vinkelrett for at det skulle fungere. Dette kunne være litt utfordrende for eksempel bak på leggen, og opplevdes som litt krøkkete, selv om årsaken helt sikkert er sikkerhetshensyn, da det ikke skal være mulig å rette apparatatet mot for eksempel øynene eller mot andre personer.

  Seansen var litt smertefull, men ikke veldig. Hvert blink kjennes godt, og det kan lukte litt svidd. Apparatet gjorde seg relativt raskt klart igjen etter hvert blink.

  RESULTATER:
  Kjersti: Jeg begynte å se resultater etter tre behandlinger. Hårveksten var merkbart redusert, men ikke helt borte. Jeg foretrekker Lumea, da det hadde best resultat, var raskest og enklest å bruke. Eneste minus er den stive prisen.
  Karakter: KKKKKk

  Linda: Jeg er ikke like begeistret som Kjersti. For meg virker det som om at apparatet har litt mindre effekt enn Silk'n Sense Epil. Hårveksten ble ikke imponerende redusert etter tre gangers bruk, og det ser ut til at hårene som «forsvant» kommer tilbake. Jeg er imidlertid åpen for at ytterligere behandlinger vil fungere.
  Karakter: KKKkkk

  LES OGSÅ: ABC i brasiliansk voksing

  Silk'n Sense Epil

  Selges kun hos Elkjøp i Norge, koster kr. 2495.

  Kjersti: Seansen var ganske lang og upraktisk. Basestasjonen bråker høylytt, og har mange knapper som gjør at det er mer å sette seg inn i enn på Lumea.

  Linda: Jeg er enig i at selve seansen var en prøvelse for tålmodigheten. Samtidig likte jeg at apparatet hadde ledning, slik at jeg slapp å bekymre meg for utladet batteri. Videre merket jeg prosessen godt på huden. Ikke slik at det gjorde vondt, men at det luktet litt svidd hår var for meg et tegn på at noe i alle fall skjedde her.

  Apparatet må hele tiden være koblet i stikkontakten. Selve apparatet er enklere i bruk enn Lumea, i den forstand at den ikke må stå helt vinkelrett for å fungere, men det tar lengre tid mellom hvert blink, så selve seansen tar lengre tid. Videre fikk vi «feilmelding» et par ganger, av uvisse grunner, og da måtte vi fram med bruksanvisningen for å finne ut hvordan vi skulle få apparatet i gang igjen. Behandlingen var litt smertefull, men ikke så mye at det var plagsomt.

  RESULTATER:
  Kjersti: Jeg begynte å se resultater etter to behandlinger, men hårveksten ble aldri så redusert som ved bruk av Lumea. Jeg gir apparatet karakter 3 av 6, da det er upraktisk med ledning, det er avhengig av en basestasjon som har litt for mange knapper og til tider gir feilmeledninger, i tillegg til at det ikke ga like gode resultater som Lumea. Pluss for lavere pris.
  Karakter: KKKkkk

  Linda: Etter tre runder var leggen merkbart mindre behåret, og det ser ut til at resultatet er varig.
  Karakter: KKKKkk

  Konklusjon

  Vi hadde ulike opplevelser og resultater med apparatene, men sammenlagt ender Lumea og Silk'n Sense Epil opp med omtrent samme karakter.

  Felles for begge apparatene er at behandlingen åpenbart må gjentas mange ganger om du vil ha varig resultat. Det tar minumum tre behandlinger før effekten er merkbar.

  Men - starter du nå kan leggene bli blanke og fine til bikinisesongen.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer