GLEM HAM: Legg ungdomskjæresten i glemmeboka. Hvis ikke, kan du sette en uoppnåelig standard for alle dine framtidige forhold. Foto: Colourbox
GLEM HAM: Legg ungdomskjæresten i glemmeboka. Hvis ikke, kan du sette en uoppnåelig standard for alle dine framtidige forhold. Foto: Colourbox Vis mer

Forhold

- Glem din første flamme!

Minnet om ham kan sabotere alle dine forhold resten av livet.

Publisert
Du glemmer aldri din første kjærlighet, sies det.

Men kanskje du burde prøve hardere å gjøre nettopp det – å slette ham fra hukommelsen.

3 ting som ødelegger kjærligheten

Minnene kan nemlig ødelegge for alle framtidige forhold resten av livet ditt, antyder en ny studie, melder den britiske avisa Daily Mail.

En urealistisk standard

Hvis du ønsker en lang og lykkelig union med din nåværende kjæreste, bør du ikke fiksere for mye på din første flamme, råder forskerne.

Ikke kjæreste, men vil ha? Les disse rådene

Hvorfor? Fordi den berusende lidenskapen du hadde med ungdomskjæresten kan bli en urealistisk standard som du måler alle dine forhold opp mot i fremtiden.

Personer med en mer pragmatisk holdning, som ikke streber etter å gjenoppleve den intense gløden som de hadde med førsteflammen, er de som har størst sjanse for å lykkes.

Sex er best med eksen

Funnene er publisert i Changing Relationships, en samling studier redigert av Malcolm Bryning, professor ved instituttet for sosial- og økonomisk forskning ved University of Essex.

Slik bevarer du kjærligheten

- Beskytt deg selv mot lidenskap

- Merkelig nok ser det ut til at nøkkelen til et langt og lykkelig forhold er å glemme det første forholdet, sier Bryning.

- Hvis du har hatt et lidenskapelig førsteforhold og tillater den følelsen å bli en standard, vil framtidige, mer «voksne» forhold virke kjedelige i sammenligning.

Test deg selv: Er du over eksen?
Ifølge Bryning er løsningen på problemet klar:

- Beskytt deg selv mot intens lidenskap i ditt første forhold, og du vil bli lykkeligere i dine senere forhold.

  • Ta testen: Er han noe å samle på?
  • Ta testen: Hvor bra er forholdet ditt?
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer