Helse & Livsstil

Glem midtlivskrisen - 20-årene er verst

Mange frykter den beryktede midtlivskrisen. Det er det liten grunn til.

Glem midtlivskrisen - 20-årene er verst
Publisert
Sist oppdatert
Det er nemlig kvinner og menn i 20-årene som bekymrer seg mest. Både følelsesmessige og finansielle kriser berører unge voksne oftere enn foreldregenerasjonen i 50-årene.
 • Du stresser bort 5 år av livet
 • Feminister har det best
 • Det viser en ny studie utført av det britiske markedsanalysefirmaet YouGov på vegne av Saga Health Insurance.Mange unge sliter, mens babyboomerne slapper av i sine gyldne år, følge studien, hvor 2231 personer deltok. Særlig nyter 50-åringene godt av at de kom seg inn på eiendomsmarkedet før prisene steg til himmels. - Det er godt dokumentert at dagens babyboomere aldri har hatt det så bra, særlig økonomisk sett takket være oppadgående eiendsomspriser, sier direktør Andrew Goodsell i Saga Group til avisen Daily Mail. Midtlivskriser er derfor heller en myte, ifølge Goodsell.- De bekymrer seg snarere mindre og er generelt lykkeligere i livet, noe som definittivt ikke høres ut som en generasjon i krise, sier Goodsell. 60 prosent av de unge i undersøkelsen sa deres største bekymring er å greie seg på eiendomsmarkedet - bare i det hele tatt få en fot innenfor i boligmarkedet med priser som har steget kraftig de siste årene.
 • TA TESTEN: Hvor stresset er du?
 • I aldersgruppen 18 til 24 år er det bare 8 prosent som ikke bekymrer seg i det hele tatt, mens kun en av fem i 50-årene har økonomiske bekymringer. De økonomiske bekymringene hos kvinner og menn i 20-årene skyver også tankene om ekteskap bak i køen. Et stort studielån og dyre boutgifter oppleves som en langt større stressfaktor enn forestillingen om at de bør innlede et forpliktende parforhold. En tredel av kvinnene sier de føler seg presset til å forplikte seg i et varig parforhold. Det å ikke ha en suksessfull karriere bekymrer dem langt mer. Hele 70 prosent føler seg tvunget til å jakte på en finansielt lukrativ karriere. Undersøkelsen viser også at syv av ti middelaldrende tror livet i dag er mer stressende for de unge enn da de selv var på samme alder. LES OGSÅ:
 • Kunsten å slappe av
 • Slik kan du forebygge migrene
 • Hodepine koster samfunnet millioner
 • TA TESTEN: Hvor stresset er du?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer