Jul

God jul uten penger

Blakk? Slik blir det pakker under treet uten at det koster skjorta.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Finanskrise eller ei, det er mulig å få en fin jul uten å tømme kontoen fullstendig.
 • Test deg selv: Er du en økonomisk idiot?
 • Vær realistisk

  Kanskje har du vært vant til å ikke tenke så mye på pris når du har gjort innkjøp og handlet gaver. Har den økonomiske situasjonen din endret seg i negativ retning må du forholde deg fornuftig til det. Prøv å tenke at det ikke nødvendigvis er situasjonen i år som er ille, men at tidligere års forbruk kanskje har vært for høyt? Det er ikke helt usannsynlig at dette stemmer, nordmenns juleshopping har økt kraftig år etter år.

  Diskutér gaver på forhånd

  Snakk med venner og familie om hva årets julegaver bør koste. Ofte er vi redde for å gi for billige ting ting hverandre, hvilket fører til at vi gjerne kjøper gaver som er for dyre.Kanskje er det flere enn deg som setter pris på å ha luftet dette emnet, det er sikkert ikke bare du som har en slunken lommebok.Har du barn bør du ta en prat med dem om hvor dyre gaver de kan forvente seg å få. Barn forstår og aksepterer veldig mye om de får en god forklaring på hvorfor ting er som de er.

  Vær prisbevisst

  Det kan være store prisforskjeller på samme gavegjenstand avhengig av hvor du kjøper den. Internett er et utmerket redskap til å finne det beste tilbudet.
 • Slik får du alt til halv pris
 • På Kelkoo og Din Pris kan du sammenligne priser.Disse artiklene er gode guider til gavehandel på nettet:
 • Gjør julehandelen fra sofakroken
 • Motefunn til minipris
 • Shoppingmekka på nettet
 • Gjør bruktkupp på nett
 • Vær kreativ

  Må du nødvendigvis kjøpe alle gaver i butikken? Undersøkelser viser at det mange savner mest er mer tid i hverdagen. Så hva med å donere litt fritid? Det trenger ikke innebære at denne tiden skal tilbringes med deg. Du kan for eksempel påta deg noen av de oppgavene som spiser av fritiden til dine kjære, slik at de får anledning til å gjøre noe de har mer lyst til. Du kan vaske biler, måke snø, passe unger, gjøre ærend, og så videre.
 • Gi med god magefølelse
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer