Helse & Livsstil

Gode råd for dagen derpå

Slik føler du deg bedre når bakrusen herjer.

Gode råd for dagen derpå
Publisert
Sist oppdatert
Mye champagne i år? Føles hodet som en krigssone og kroppen som en potetsekk? Her er triksene som hjelper på formen.Først en advarsel: ikke stol på piller og pulver mot bakrus.- Det har opp gjennom årene blitt lansert rundt 25 mer eller mindre seriøse midler mot bakrus, og så langt har ingen kunnet dokumentere virkning, sier professor Jørg Mørland ved Divisjon for rettstoksikologi og rusmiddelforskning ved Folkehelseinstituttet til Aftenposten.no.Har du først kommet i bakrus, er det lite du kan gjøre med selve bakrusen, men du kan behandle symptomene og skape større velvære. Her er våre råd:
 • Kom deg ut av senga. Ikke bli liggende med dårlig ånde, mascara på kinnet og leppestift på haka, selv om det føles fristende.
 • Ta en lang dusj. Frem med alle godsakene; peeling, dusjoljer, skrubbebørster. Vask håret godt, bruk shampo to ganger hvis håret ditt lukter røyk. Bruk lette hudkremer og ta på deg noe behagelig etterpå. Bruk minimalt med sminke.
 • Drikk vann. Vann bør du også drikke kvelden før, men det frisker opp også når skaden er skjedd.
 • Vær i aktivitet. En lang tur i friskt nyttårsvær klarner hodet og får fart på blodomløpet. Føler du deg elendig, kan du trøste deg med at du ikke trenger å gå så fort.
 • Spis frisk, god mat. Selv om trangen til fet mat kan være stor, er fet mat mer nyttig før du drikker enn dagen derpå. - Fett i kroppen vil forsinke absorpsjonen av alkohol i kroppen. Kanskje får du også noe mindre alkohol i systemet, sier professor Jørg Mørland til nrk.no.
 • Drikk aloe vera-juice. Aloe vera får alkohol til å brytes ned raskere, skriver lege Roald Strand på klikk.no.
 • Har du hodepine som ikke går over etter at du har spist, drukket og fått frisk luft, kan du forsøke lette smerestillende.
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer