Online

Gode råd til nettdatere

Bruk webkamera! Sjekk flere gode råd fra eksperten her.

Flesteparten av oss har truffet på folk som ikke helt er den de utgir seg for å være på nett, ifølge studien. Foto: Image SourceAll Over Press
Flesteparten av oss har truffet på folk som ikke helt er den de utgir seg for å være på nett, ifølge studien. Foto: Image SourceAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Flesteparten som jakter på kjærligheten online utsettes for uærlighet.Det viser en europeisk studie Logitech har utført i forbindelse med Valentinsdagen.Hele 58 prosent av oss har vært utsatt for falsk informasjon, ifølge pressemeldingen.
 • Lettere å få napp på nett
 • Skrøner mest om utseende

  Resultatene viser at vi lyver mest når det gjelder utseende og vekt. I enkelte land er folk spesielt uærlige.Hele 72 prosent av italienerne har opplevd uærlighet på nettet. Det samme har 58 prosent av tyskerne, 56 prosent av franskmennene og 55 prosent av britene.
 • Få blikkontakt på nett
 • Slik unngår du lureri

  Det er med andre ord ikke rart flere blir skuffet når de treffer nettforelskelsen ansikt til ansikt for første gang.Ved å bruke webkamera kan dette unngås, hevder Logitech. 54 prosent av deltakerne mente at de å kunne se vedkommende først ville spare mye bortkastet tid. - Ved å treffes via video først kan vi sortere ut våre potensielle partnere uten å sløse både tid og penger på en date som gjerne ender i fiasko, mener Frederic Boutin, europeisk produktsjef for internettkommunikasjon hos Logitech. Daglig leder av den norske datingnettsiden FinnEnVenn.no, Peter Holsback, er enig.- Et webkamera gir sikkerhet om at personen er den han eller hun prøver å utgi seg for å være. Samtidig blir det mer personlig. Til tider kan det være vanskelig å gi et bra inntrykk kun ved hjelp av bilder og tekst, slik vil derfor webkamera være et godt verktøy, mener Holsback.
 • Unngå nettflausene
 • Slik får du napp på nett

  Men hva er det som teller mest for å få napp på nett?- Aktivitet. Det er viktig å være aktiv, søke rundt og ta kontakt. Kvinner generelt tar sjelden første skrittet, så det er gjerne menn som må ta initiativet her. Bryt gjerne isen med å gi en kompliment, anbefaler Holsback.Ifølge ham er det mange onlinesjekkere som går for fort fram.- Noen av de vanligste feilene er at de går «rett på sak» eller er for grove i språket. Husk at dette er som å møte noen på byen for første gang, det gjelder å sjarmere. Få opp interessen først og se om dere passer sammen eller ikke.
 • Få blikkontakt på nett
 • Gode råd for onlinesjekking

  1.Opprett en god profilSkriv en personlig tekst som beskriver deg godt, og last opp bilder av deg selv, gjerne flere enn profilbildet. En videopresentasjon vil også gi et mer personlig inntrykk, mener Holsback.Flere tips får du på FinnEnVenn.no: Lag en bedre profil. 2. Vær aktivIfølge Holsback er aktivitet noe av det som teller mest for å få napp på nett. Søk rundt og ta kontakt. 3. Bruk webkameraNår du har funnet en interessant kandidat, hvorfor ikke ta første date på webkamera? Dette gir dere en mulighet til å bli bedre kjent uten å kaste bort tid (og eventuelt penger) på et mislykket stevnemøte.4. Hold deg til sannhetenLyver du, vil du bli avslørt – før eller siden. Ikke kast bort verken din eller andres tid på usannheter. Kun med ærlighet vil du finne din perfekte match. 5. Ikke stol på alleDet finnes dessverre folk som kan ønske å utnytte deg, advarer Holsback. Ikke oppgi navn, adresse eller telefonnummer før du føler deg klar for det, råder han.6. Vær realistiskNår dere har bestemt dere for å treffes ansikt til ansikt, ikke ha all verdens forhåpninger. Husk at du kun har informasjon som vedkommende selv har gitt deg å gå etter.
 • Derfor elsker vi nettdating
 • 4 sjekketyper på nett

  I håp om å gjøre flørting på nett enklere har Logitech identifisert fire typiske sjekketypene på nettet. Hvilken type er du?
 • Kjærlighetsluskeren
 • Disse «lusker» rundt på sjekkesider, og sniktitter på alle profiler før de setter inn støtet. De er seriøse sjekkere og ekstremt ivrige, men ender ofte opp med å bli skuffet over sin utkårede som oftest viser seg å være serieløgnere.
 • Serieløgneren
 • Disse tøyer sannheten og skaper en profil som ofte er usann og overdreven. Ofte gir de uriktig informasjon om alt fra utseende til deres prestasjoner for å tiltrekke seg de beste kandidatene på siden. Dette gir et falskt inntrykk av personen og vil som regel ende i skuffelse.
 • Den evige optimisten
 • Disse sjekkerne er evige optimister. De kommer stadig tilbake etter mislykkede dater og tror alltid at den neste vil være Den rette.
 • Lidenskapsforfølgeren
 • Denne sjekketypen er kjærlighetsluskerens strake motsetning. De er ikke kresne og vil akseptere enhver invitasjon. Lidenskapsforfølgeren vil date selv en serieløgner. En date er en date – uansett.
 • Klikker seg rett til køys
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer