Trening

Golfspilling kan forlenge livet ditt

Å spille regelmessig har mange positive helsegevinster.

HELSEGEVINSTER: I rapporten «Golfens helseegenskap» fastslår Jan Ove Tangen, professor ved Institutt for idretts- og friluftslivsfag på Høgskolen i Telemark, at det å spille golf regelmessig har en stor helsegevinst, både i form av redusert sykdom, bedre livskvalitet og økt levelader. Foto: Getty Images
HELSEGEVINSTER: I rapporten «Golfens helseegenskap» fastslår Jan Ove Tangen, professor ved Institutt for idretts- og friluftslivsfag på Høgskolen i Telemark, at det å spille golf regelmessig har en stor helsegevinst, både i form av redusert sykdom, bedre livskvalitet og økt levelader. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er fort gjort å tenke at golf ikke er god trening. Og for de som aldri har spilt kan det kanskje virke litt søkt at det å vandre rundt og slå slag regnes som idrett.

LES OGSÅ: Tren uten at du merker det

God trening

Er du blant de mange her til lands som spiller regelmessig, vet du imidlertid hvor god trening golf faktisk kan være. Og forskning har vist at golfspill har langt flere helsefordeler enn mange tror.

Det å gå (noe man gjør svært mye av i golf) er kjent for å være god trening for kroppen, så fremt man holder et visst tempo.

Som vi i KK.no tidligere har skrevet, kan du også forbrenne opp mot 306 kalorier i timen, dersom du sørger for å gå alle de 18 hullene og bærer ditt eget golfsett.

Når du slår et slag jobber du også med muskler i armene, ryggen, skuldrene og magen, så dersom du gjør det ofte nok kan du tone de fleste av musklene i overkroppen.

LES OGSÅ: Slik blir gåturen mer effektiv

Kan forlenge livet

Jan Ove Tangen, professor ved Institutt for idretts- og friluftslivsfag på Høgskolen i Telemark, har tidligere gjort en rekke studier på golf, og er selv en lidenskapelig golfspiller.

I rapporten «Golfens helseegenskap», som han har gjort med finansiering av Norges Golfforbund, fastslår han at det å spille golf regelmessig har en stor helsegevinst, både i form av redusert sykdom, bedre livskvalitet og økt levelader, skriver Forskning.no (ekstern lenke).

- Hvis du midt i livet går fra en fysisk passiv tilværelse til å bli en moderat aktiv golfspiller resten av livet, vil du statistisk sett forlenge livet med et par år, sier Tangen i en pressemelding fra Newswire (ekstern lenke).

LES OGSÅ: Så mange år kan du «vinne» på å spille golf

- Den tredje største idretten

125.000 nordmenn spiller golf, og Tangen har beregnet helsegevinsten av dette til å tilsvare 190 milliarder kroner.

– Golf er den tredje største idretten i Norge etter fotball og ski, og som sportsgren står golfen for et svært viktig bidrag til folkehelsen, sier han.

Helsedirektoratet anbefaler at vi gjennomfører minst 30 minutter med moderat fysisk aktivitet hver dag. Ifølge Tangen har du oppfylt dette målet dersom du spiller to nihulls golfrunder i uka.

Et annet pluss med golfsporten, som også gjør den ekstra gunstig helsemessig, er at den kan utøves av folk i alle andre.

I Norge er gjennomsnittsalderen på en golfer rundt 40 år.

Har du tips til treningssaker som kan være interessante for KK.no, eller spørsmål du lurer på? Send mail til ab@kk.no, med emne: Tips fra leser.

LES OGSÅ: 15 minutter om dagen forlenger livetFølg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer