Sjalusi

Googler du eksene hans?

Det kan være et tegn på usikkerhet og lav selvtillit.

SNOKE: Er du så nysgjerrig på hans ekskjærester at du googler dem, eller kanskje snoker på deres Facebookprofil? Pass på at ikke sjalusien tar overhånd. Foto: Iain Masterton / Alamy/All Over Press
SNOKE: Er du så nysgjerrig på hans ekskjærester at du googler dem, eller kanskje snoker på deres Facebookprofil? Pass på at ikke sjalusien tar overhånd. Foto: Iain Masterton / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du over 25 år er du omtrent garantert at enhver mann du forelsker deg i vil ha en ekskjæreste eller fire. Vi har jo alle en fortid.

Dette vet vi – alle som en. Likevel kan tanken på hans tidligere flammer gjøre deg nysgjerrig og sjalu. Ja, kanskje til og med litt besatt.

Kanskje googler du dem, snoker på deres Facebookprofil og stiller kjæresten din hundre spørsmål – uten at du blir helt ferdig med det. Men er dette egentlig så sunt? 

LES OGSÅ: Slik takler du eksen hans

Sammenligner deg med eksen

– Det å være nysgjerrig på partners tidligere kjærester eller elskere er ganske så vanlig og helt naturlig vil jeg si. Så er det hvor langt man drar nysgjerrigheten man kan stille spørsmålstegn ved, sier sexologisk rådgiver Siril Jensen til KK.no.

– Ofte handler det om selvtillit, at man er redd man ikke er bra nok eller god nok, og da er det lett å sammenligne seg med ekser. Dersom partner har hatt et langvarig forhold, der det er innarbeidet et godt svigerforhold eller vennekrets, er det ikke alltid så enkelt å «erstatte» eksens plass på den sosiale arena. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer