Gravid

Gravid: Dette bør du spise

Det er spesielt tre næringsstoffer som er viktig under graviditeten.

GRAVID: Når du er gravid er det spesielt viktigere at du spiser sunt og variert.  Foto: Shutterstock / Tyler Olson
GRAVID: Når du er gravid er det spesielt viktigere at du spiser sunt og variert. Foto: Shutterstock / Tyler Olson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Et sunt kosthold er riktignok viktig for oss alle, men når du er gravid er det kanskje desto viktigere at du spiser sunt og variert. 

Dette kan både minske risikoen for svangerskapsforgiftning og for tidlig fødsel, i tillegg til at det gir barnet ditt et godt utgangspunkt for å utvikle seg til et sterkt og friskt barn.

Ifølge Marianne Skreden, som er barnelege og forsker ved Universitetet i Agder, er det et stort ernæringsprosjekt å bære fram et barn.

– Det er først og fremst viktig at man har et normalt og variert kosthold, men så kan det jo være ganske forskjellig hva man anser som normalt, sier hun. 

Hovedsakelig bør man velge næringsrik mat, og siden mange kvinner kan slite med fordøyelsen under svangerskapet bør du gjerne spise mat med mye fiber.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer