<strong>IKKE SLIK:</strong> At Heidi Klum er råflott er det ingen tvil om, men helsemessig sett er ikke dette det beste skovalget hun kunne ha gjort.  Foto: All Over Press
IKKE SLIK: At Heidi Klum er råflott er det ingen tvil om, men helsemessig sett er ikke dette det beste skovalget hun kunne ha gjort. Foto: All Over Press Vis mer

Gravid

Gravide advares mot høye hæler

Men ballerinasko og Uggs er heller ikke bra.

Publisert
Sist oppdatert
Er du som Carrie i «Sex og Singelliv» og føler deg naken uten høye hæler og går med det så ofte du kan? Det bør du helst unngå, i hvert fall hvis du er gravid.

Nå advarer britiske fotleger gravide mot å gå i høye hæler, ifølge BBC

Les også: Disse skoene er helsefarlige

Slik skor gravide seg

Den britiske foreningen for fotleger og fotpleiere har spurt 1000 kvinner om hva slags sko de bruker under graviditeten.

66 prosent brukte regelmessig flip flops, 53 prosent brukte ballerinasko, 32 prosent brukte høye hæler, mens 30 prosent foretrakk å bruke Uggs.

Men ingen av disse er egnet for en daglig slitasje i svangerskapet. Årsak? De gir ikke føttene den nødvendige støtten de trenger, mener fotpleier Lorraine Jones.

Slik skor stjernene seg:Vonde føtter

Det er lite som tyder på at kvinnene går i disse skoene fordi de er behagelig å ha på seg. Syv av ti kvinner innrømmer nemlig at de har problemer med føttene under svangerskapet.

37 prosent sliter med hovne ankler, 45 prosent sliter med hovne føtter, mens 16 prosent sliter med akilles- og hælsmerter.

Les også: Derfor bør du velge hæler

Utsatt for belastningsskader

- Vektøkning og hormonelle forandringer i svangerskapet har stor innvirkning på kroppen. Produksjonen av hormonet relaxin øker i eggstokkene, hvilket gjør at muskler og sener blir myke og strekkes ut. Dette gjør føttene mer utsatt for ankel- og leddbåndbelastninger på daglig basis, sier Lorraine Jones.

Hun forteller videre at feil sko kan føre til et ekstra press på leddene, som allerede er under press, og dette kan resultere i en rekke fot-, ben- og ryggproblemer. Det kan i tillegg øke sannsynligheten for å falle.

Les også: Dette lurer gravide på

Litt hæl er bra

Men hva slags sko bør du velge, da?

Ifølge Jones bør kvinner som regel bruke sko med tre centimeters hæl, siden gravide står litt mer foroverlent og skyver vekten lengre fram i føttene. Slike sko kan hjelpe dem med å lindre ubehag.

Hva med å prøve disse?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer