JA, DE VOKSER: En nye studie har vist at det stemmer at føttene dine kan vokse både i bredde og lengde i forbindelse med din første graviditet.   Foto: Thinkstock
JA, DE VOKSER: En nye studie har vist at det stemmer at føttene dine kan vokse både i bredde og lengde i forbindelse med din første graviditet. Foto: Thinkstock Vis mer

Føtter

Graviditet kan gi større føtter

Forskning har vist at føttene dine kan bli både bredere og lengre som følge av graviditet.

Publisert
Det å gå gravid er ikke «bare bare». For det første er det disse humørsvingningene, som kan være veldig forstyrrende (ikke bare for den gravide).

Deretter kan det tenkes at du er plaget med morgenkvalme, og kanskje du legger på deg litt mer enn planlagt.

Som om ikke dét var nok, har forskning nå vist at det å få barn også kan gi deg større føtter.

LES OGSÅ: Genial app for deg som er gravid

VOKSER: Det er ikke bare magen din som vokser når du er gravid...
VOKSER: Det er ikke bare magen din som vokser når du er gravid... Vis mer

Føttene vokser

At graviditet kan påvirke størrelsen på «pailabbene», har lenge vært en teori blant kvinner som har født. Likevel har nok mange presset seg tilbake i de gamle skoene og tenkt at det hele må være en form for innbilning.

Hvis du er en av dem som har måttet selge alle de lekre Jimmy Choo-pumpsene og Zara-sandalene i størrelse 37 fordi føttene rett og slett ikke får plass i dem lenger, kan du i hvert fall trøste deg med at det var med god grunn.


Ifølge ortopeden Neil Segal - som nylig gjennomførte en undersøkelse (publisert i American Journal of Physical Medicine & Rehabilitation) på nettopp dette med størrelsen på føttene og endringer under graviditeten, stemmer det nemlig at føttene dine «vokser» når du venter barn.

Føttene blir både bredere og lengre i løpet av graviditeten, og disse endringene ser også ut til å være permanente, skriver Forskning.no.

LES OGSÅ: Dette bør du spise når du er gravid

To til ti millimeter lengre

Det var etter å ha sett nærmere på føttene til 49 kvinner fra tidlig i svangerskapet til fem måneder etter fødselen, at Segals konklusjon var klar.

60-70 prosent av kvinnene opplevde at buen på foten sank, og at fotflaten ble bredere og lengre. Etter at de hadde født, var faktisk føttene til damene blitt mellom to og ti millimeter lengre!

Ifølge Segal ser det imidlertid ut til at det er den første graviditeten som påvirker føttene mest.

Så i stedet for å fortvile over «spilte sko», foreslår vi at du utnytter den første graviditeten for alt den er verdt - det er nemlig ingen mann som kan argumentere mot skokjøp når det nå er bevist at føttene dine blir større...

LES OGSÅ: Derfor er trening bra når du er gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer