Grillmat

Grilltabbene du bør unngå

- Mange er altfor utålmodige når de skal grille, sier eksperten.

GRILLTABBER: Det er ikke til å komme unna at det skjer en tabbe eller to iløpet av sommeren når grillmat står på menyen. Har du svidd fast kyllingen eller fyrt opp grillen for tidlig? Da er du ikke alene.  Foto: jdwfoto - Fotolia
GRILLTABBER: Det er ikke til å komme unna at det skjer en tabbe eller to iløpet av sommeren når grillmat står på menyen. Har du svidd fast kyllingen eller fyrt opp grillen for tidlig? Da er du ikke alene. Foto: jdwfoto - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle vært der: du har sittet foran grillen med vann i munnen i nesten et kvarter og ventet på at biffen skal bli ferdig. 

Og så når den endelig er klar, skjer det typiske – du oppdager til din store forskrekkelse at kjøttet som skulle være verdens saftigste er like tørt som en skosåle. 

Ønsker du å unngå flere grilltabber? Vi har spurt ekspertene om hva de mener man bør være oppmerksom på når grillmat står på menyen. 

LES OGSÅ: Supermaten du bør legge på grillen

Grillen blir ikke varm nok

Bjørn Tore Teigen, som er kjøttansvarlig hos Matprat.no og med på barbecue-landslaget, som er verdensmestere innen nettopp barbecue, forteller til KK.no at en vanlig tabbe er å legge mat på grillen før kullet har blitt ordentlig varmt. 

- Det er nok en god del som går i den klassiske kullgrill-fellen, hvor de blir veldig ivrig og ikke klarer å vente på at kullet skal bli ordentlig varmt. 

- Om man skal bruke grillkull så må man la tennvæsken trekke inn i kullet i fem til ti minutter før man tenner på – det er her mange gjør feil, de tenner på altfor tidlig og da brenner tennvæsken opp før den har rukket å trekke inn i kullet. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer