Helse & Livsstil

Gro betalte selv for operasjon i 2002

– Dette tyder på at hun visste hvordan reglene var, sier stortingsrepresentant Sonja Sjøli (H).

Gro betalte selv for operasjon i 2002
Publisert
Sist oppdatert
Gro Harlem Brundtland betalte selv da hun ble operert for kreft i livmoren ved Ullevål universitetssykehus i 2002.

– Dette tyder på at hun visste hvordan reglene var, sier stortingsrepresentant Sonja Sjøli (H) til VG.

Harlem Brundtland er også blitt hofteoperert to ganger ved norske sykehus. Selv om hun formelt var bosatt i Frankrike, ble operasjonene betalt av norske myndigheter.

I en pressemelding tirsdag skrev den tidligere statsministeren at hun ikke kjente til regelverket for hvilken rett hun hadde til operasjoner i Norge mens hun var bosatt i Frankrike.

Klinikksjef Bjørn Busund ved gynekologisk avdeling ved Ullevål universitetssykehus bekrefter overfor VG at det ble sendt regning til Gro Harlem Brundtland etter operasjonen i 2002, og at den ble betalt av henne selv eller arbeidsgiveren.

LES OGSÅ:
 • Gros operasjon kan gi millionregning
 • - Gro fikk særbehandling

 • Registrert i Folkeregisteret

  Gro Harlem Brundtland og ektemannen Arne Olav Brundtland har vært registrert som bosatt i Oslo, til tross for at de var utflyttet til Frankrike.

  Gro og Arne Olav er helt korrekt registrert som utvandret i Folkeregisteret, men likevel står det at de bor i Oslo. Skatteetaten, som er ansvarlig for Folkeregisteret, kunne sent onsdag kveld ikke svare på hvordan dette er mulig, skriver Dagbladet.

  Ifølge avisen forklarer dette hvordan Gros ektemann kunne få rehabilitering på Sunnaas sykehus, stikk i strid med regelverket. Sykehuset skal ha fulgt sine vanlige rutiner da de skrev ham inn som pasient i fjor.

  Ved innleggelsen skal ekteparet ha oppgitt sin norske adresse, og ikke at de var bosatt i Frankrike. Sykehuset sjekket denne opplysningen opp mot Folkeregisteret, og der så alt ut til å være i orden, med norsk bostedsadresse. Dermed var ikke behandling noe problem.

  – Pasienter med bostedsadresse i Norge, som henvises til oss, sjekkes opp mot Folkeregisteret. Der sjekker vi hva som er bostedskommunen, sier informasjonssjef Nina Olkvam ved Sunnaas sykehus.

  Hun kan ikke kommentere saken utover dette på grunn av taushetsplikten sykehuset har.
  Gros pressetalsmann Jon Mørland sier at Gro ikke vil kommentere saken. Hun vil diskutere den med franske og norske myndigheter.

  Hadde ekteparet oppgitt at de var bosatt i Frankrike, ville Sunnaas sykehus ha sendt saken til Nav Utland for kontroll, noe som kunne ha resultert i at Brundtland ikke hadde fått behandling.

  Gro Harlem Brundtland og ektemannen Arne Olav Brundtland har vært registrert som bosatt i Oslo, til tross for at de var utflyttet til Frankrike. Foto: All Over Press
  Gro Harlem Brundtland og ektemannen Arne Olav Brundtland har vært registrert som bosatt i Oslo, til tross for at de var utflyttet til Frankrike. Foto: All Over Press Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer