Helse & Livsstil

- Gro fikk særbehandling

Gro Harlem Brundtland fikk helsebehandling i Norge hun ikke har rett til, skriver Dagbladet.

Publisert
Sist oppdatert
– Hovedregelen er at ved flytting til utlandet, har du ikke rettigheter til helsetjenester i Norge, sier direktør for pensjon og ytelser i Nav, Hilde Olsen, til avisa.

Hun uttaler seg på generelt grunnlag, men opplyser at planlagt behandling eller kontrollundersøkelser ikke dekkes.

Den tidligere statsministeren og mannen Arne Olav Brundtland er bosatt i Frankrike. Hun fikk gjennomført to hofteoperasjoner i Norge i fjor, ifølge Dagbladet.
Avisa har hatt kontakt med flere norske pensjonister i utlandet som sier de ikke har fått mulighet til operasjoner i Norge, blant dem en pensjonist i Frankrike.

– Denne saken er betent. Det kan ikke være slik at Gro Harlem Brundtland har sitt eget regelverk og så gjelder det noe helt annet for alle andre, sier Harald Nesvik (Frp), leder av Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.
Harlem Brundtland var ikke tilgjengelig for å kommentere saken overfor avisa.

Gro Harlem Brundtland og ektemannen Arne Olav Brundtland har vært registrert som bosatt i Oslo, til tross for at de var utflyttet til Frankrike. Foto: All Over Press
Gro Harlem Brundtland og ektemannen Arne Olav Brundtland har vært registrert som bosatt i Oslo, til tross for at de var utflyttet til Frankrike. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer