Grønn

Grønn på sjekker'n?

Slik kan du med god samvitighet finne kjærligheten. Les tipsene for økologisk dating.

Grønn på sjekker'n?
Publisert
Sist oppdatert
Den grønne bølgen har infiltrert bevisstheten vår. Både hvordan vi tenker, spiser, bruker, handler og forflytter oss har et lite anstrøk av grønt om dagen. Men tusenkroners-spørsmålet er likevel: Er du øko-seksuell?
 • Januardater for fattigluser
 • Les Bente Engeslands KK-leder: Bli med, Jens!
 • Les flere miljøvennlige saker i KKs papirutgave, i salg nå.
 • Grønne dater

  Konseptet med grønn dating pleide å handle om å gå på vegetar-restauranter og delta i protesttog sammen med en langhåret kjæreste. Men selv om du ikke er «der» er det fullt mulig å ta med deg litt grønn bevissthet inn i kjærlighetslivet. Bruk naturen for alt den er verdt, oppsøk grønne lunger og behandle dem med respekt. Ta sykkelen til hjelp i stedet for den åpne sportsbilen eller oppsøk steder og etablissementer som tenker grønt. I grønn dating er det definitivt tanken som teller. Tenk på Adam og Eva og gå tilbake til naturen. Ha dette som en grunntanke i alt dere foretar dere. Hva med å gi din kjære en massasje med naturlig druefrø-olje for eksempel?

  Grønne gaver

  Interessant er det at det mest forurensende ved en gave er emballasjen eller papiret den er pakket inn i. Forslaget er å pakke den inn i noe resirkulerbart i stedet, som en dekorativ lin-serviett eller du kan gjemme den et sted og oppfordre til romantisk skattejakt. Du kan også kjøpe et medlemskap i en grønn organisasjon eller overraske med blomster som er dyrket lokalt, uten hjelp av tilsetningsstoffer. Er det den gaven du skal overraske henne med, kjøp en giftering som kan resirkuleres.

  Grønn skjønnhet

  Tenk på alle pengene vi svir av og tiden vi bruker på gjøre oss klar for en date. For ikke å snakke om hva vi påfører i ansiktet og på kroppen, sprayer i lufta eller i vannet. Det er kanskje litt mye forlangt at du skal stille som en hulder på date, med mystisk floket hår og vilt blikk, men tenk på hva slags produkter du går til innkjøp av.
 • Bruk minst mulig. Bruk først og fremst vann når du vasker deg, og begrens bruken av kosmetikk.
 • Se etter miljømerker. Produkter merket med svanen eller Bra Miljöval er generelt tryggere valg både for deg og miljøet.Kle deg også grønt. Økologiske klær er å få i stadig flere butikkjeder, slik at du ikke trenger å oppsøke spesialforretninger. Hennes og Mauritz, Polarn og Pyret og Norrøna er noen av kjedene som satser stort på økologisk bomull.
 • Miljøvennlig mote
 • Grønt soverom

  Enhver oppegående person har fått med seg at en myk og delikat oppredd seng innbyr til mer sengekos enn en skitten og lurvete en. Mange tror at organisk sengetøy føles som hamp eller bestemors ulltøy. Tull, man får tak i luksuriøse sengeklær utvunnet fra 100 prosent organisk indisk bomull, for å nevne noe. Sørg også for å bruke vaskemidler som er bra for miljøet. Tøyvask belaster naturen gjennom bruk av vann, energi og vaskemidler. Vaskemidler, skyllemidler og tøymykner er kjemiske produkter og når de brukes havner kjemikaliene enten i avløpet eller blir sittende igjen i klærne. Vaskemaskinen er dessuten den ting i hjemmet som bruker mest strøm. Når det gjelder belysning, så er den mest kostbare samtidig den mest flatterende og miljøsparende belysningen, nemlig den som kan dimmes. Air condition er for øvrig mye mindre sexy enn en sliten lufteluke, bare se på filmen Body Heat. Når det gjelder vann, så bruker vi alt for mye av det. Så ett råd: dusj sammen. Og ett råd til: dusj fort.
 • Bruk vann med vett
 • Grønn kjærlighet

  Et annet stikkord for øko-friker er spiritualitet. Det oppnår man sjelden med de man har sex med uten at følelsene er involvert. Å være grønn handler om å fokusere på planeten – og hverandre. Hvordan vi opptrer i forhold til våre medmennesker såvel som miljøet er en del av ideen om å være økologisk. Å kaste kjæresten på dynga som om han var et par hullete sokker står ikke i stil med å være en ekte grønnskolling. Du kan ikke bry deg mer om frittgående høner enn om menn du setter fri. Kvitt deg med negativ energi og behandle livet med respekt. Kvalitet er et nøkkelord i det å være miljøvennlig: kjøp noe som er ment å vare, ikke bruk og kast i rasende fart. LES OGSÅ:
 • Ekstra sunt med øko-frukt
 • Økologi på opptur
 • Lyst på økomat?
 • Klær med mening
 • Klær med høy IQ
 • Pen med god samvittighet
 • Blakk med god samvittighet
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.