Et annet resultat er at helsebringende stoffer forblir intakte helt til de havner i tekoppen din. Te inneholder blant annet en type antioksidanter vi kaller polyfenoler, som beskytter kroppen mot sykdom og nedbryting. I grønn te er det spesielt mye av et polyfenol vi kaller katekin.
- Grønn te er spennende, sier ernæringsterapeut Jens Veiersted til kk.no. Han anbefaler også grønn te-kapsler med konsentrat av de aktive virkestoffene i teen.
Beskytter mot sykdom
- Grønn te har først og fremst vært studert i forbindelse med kreft. Det ser ut til at det er god dekning for at grønn te forebygger prostatakreft, forteller Veiersted.
Antioksidantene og aminosyren teanin (aminosyrer er byggestenene i proteinet)
i grønn te skal også ha en positiv effekt i forbindelse med følgende helseproblemer:
Aminosyrene i teen hjelper mot:
Antioksydantene i teen hjelper mot:
Sammenhengen mellom grønn te og dens positive effekt på alzheimer ble nylig offentliggjort i en undersøkelse i det medisinske tidsskriftet Journal of Neuroscience . Undersøkelsen ble i hovedsak gjennomført på mus, men forskerne mener mennesker kan få samme effekt av test-stoffene.
SLIK TILBEREDER DU GRØNN TE
• Varm opp kaldt vann til kokepunktet. Dersom du bruker kopp, hell vannet over teposen. Bruker du kanne, bruk en tepose per kopp.
• Dersom du foretrekker løsvekt, bruker du en teskje per kopp.
• Den gjennomsnittelige tedrikker, lar teen trekke i ett minutt. Vi lar oss lure av at tevannet fort får farge. Best resultat får du ved å la teen trekke 2-3 minutter hvis du bruker pose eller 3-5 minutter dersom du velger å bruke løsvekt.
Visste du at...
• Teposen ble oppfunnet i 1904 av Thomas Sullivan.