Gurkemeie

Gurkemeie - superkrydderet som huden elsker

Spis krydderet sammen med litt pepper, det øker opptaket.

GURKEMEIE I HVERDAGEN: Klarer du å få i deg litt gurkemeie hver dag, vil det kunne gjøre underverker for huden din, mener lege Rolah Lønning.  Foto: Fotolia
GURKEMEIE I HVERDAGEN: Klarer du å få i deg litt gurkemeie hver dag, vil det kunne gjøre underverker for huden din, mener lege Rolah Lønning. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er faktisk mulig å spise seg til fin hud, skal vi tro Rolah O. Lønning, lege på Stavanger universitetssykehus.

Hva er det egentlig med gurkemeie som huden elsker?

– Gurkemeie har flere gode effekter på huden, og det kommer fortsatt mye spennende forskning på virkningsmekanismen av curcumin, antioksidanten som gurkemeie inneholder, sier Lønning til KK.no.

Lønning har nylig skrevet boken «Frisk Hud: Din guide til vakker og problemfri hud»,  hvor hun gir råd om hud og hudpleie. Gurkemeie kan blant annet redusere aldersprosessen, mener hun.

– Dette er en sterk antioksidant, og som andre antioksidanter vil den medføre lokal og systemisk betennelsesdempende effekter som på sikt kan redusere aspekter av aldringsprossesen. Den har også vist seg å bedre sår-tilheling i huden, og har beskyttende effekt mot føflekkreft, blant andre kreftformer, opplyser Lønning.

LES OGSÅ: Derfor er gurkemeie så sunt

Slik får du i deg gurkemeie

Gurkemeie er kanskje ikke så vanlig i det norske kostholdet, men det er absolutt noe som er lurt å få i seg daglig, ifølge Lønning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer