Gynekologisk Undersøkelse

Gynekologtabbene du bør unngå

Kan spare deg for pinlige øyeblikk.

GYNEKOLOGISK UNDERSØKELSE: Gruer du deg til å dra til gynekologen? Her er noen tips til deg som kan gjøre timen litt mindre pinlig.  Foto: ruigsantos - Fotolia
GYNEKOLOGISK UNDERSØKELSE: Gruer du deg til å dra til gynekologen? Her er noen tips til deg som kan gjøre timen litt mindre pinlig. Foto: ruigsantos - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: En gynekologisk undersøkelse er vel noe de færreste gleder seg til, da det å ligge på en benk med en fremmed person mellom beina ikke er noe som faller hvermansen naturlig.

Likevel er det høyst nødvendig for å undersøke at alt er som det skal «der nede».

Er du en av dem som får en klump i magen hver gang du må booke en ny time? Da er du ikke alene.

Heldigvis finnes det en rekke tips og triks som gjør undersøkelsen litt mindre pinlig.

LES OGSÅ: Lukter det ille av underlivet ditt?

Kle deg riktig for anledningen

Britt-Ingjerd Nesheim, som er tidligere professor og gynekolog ved Universitetssykehuset i Oslo, forteller til KK.no at du kan spare deg for noen sekunders pinlighet ved å kle deg riktig.  

- Skal jeg gi et råd til kvinner som kvier seg til undersøkelsen, så må det være at de bør kle på seg klær på underkroppen som det går fort å kle av og på seg - som for eksempel et skjørt eller en kjole som de kan trekke opp, eller en løs bukse de raskt kan trekke ned.

Videre forteller hun at det også kan være lurt å tenke seg om to ganger før du velger hva slags skotøy du tar på deg før timen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer