KK.NO: Det finnes mange måter å ta frokosten på, men vi nordmenn er typiske brødspisere og starter gjerne dagen med en skive eller to.
Men hva er det egentlig best å danderer brødskivene med, dersom du ønsker å sikre deg en sunn og god start på dagen?
LES OGSÅ: Påleggstabbene du bør unngå
Velg et sunt og næringsrikt pålegg
Marie Louise Liane, som er ernæringsfysiolog og personlig trener, anbefaler deg å gå for et sunt og næringsrikt pålegg som frister å ha på brødskiva om morgenen.
- Jeg vil anbefale deg å alltid ha magre pålegg som for eksempel kalkun- eller kyllingpålegg, gulost, egg og makrell i tomat i kjøleskapet. Du kan også supplere med cottage cheese, mager leverpostei og mager salami.
- Det er heller ikke dumt å spise fiskepålegg som for eksempel sild, sardiner, laks og tunfisk, da disse inneholder mye av det gunstige omega-3 fettet, sier hun.
Ha noe grønt på skiva - hver dag
I tillegg til å velge et sunt pålegg, mener Liane det er viktig alltid å ha noe grønt på eller ved siden av brødskiva.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger