Hår

Ha en ekstra tannbørste på badet

Men den skal brukes i håret.

EKSTRA TANNBØRSTE: Kan være veldig kjekt å ha - særlig hvis du sliter med brusete hår. Sjekk hvorfor i denne saken.  Foto: laszlolorik - Fotolia
EKSTRA TANNBØRSTE: Kan være veldig kjekt å ha - særlig hvis du sliter med brusete hår. Sjekk hvorfor i denne saken. Foto: laszlolorik - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har kanskje opplevd såkalt «frizzy» hår, altså det vi på godt norsk kaller brusete hår. En del av problemet gjelder hele hårlengden, men for de fleste av oss er det de nye småhårene nærmest hodebunnen som er verst.

LES OGSÅ: Ti elendige hårvaner

BRUSETE SMÅHÅR: Du kan faktisk temme de små, brusete hårene som vokser langs hårfestet. Trikset er en tannbørste.  Foto: Copenhagenfashionweek.com
BRUSETE SMÅHÅR: Du kan faktisk temme de små, brusete hårene som vokser langs hårfestet. Trikset er en tannbørste. Foto: Copenhagenfashionweek.com Vis mer

Hvorfor brusete?

Når det er fuktighet i luften, åpner skjellagene seg, suger til seg fuktigheten og svulmer opp. Dette gjør at håret går tilbake til sin naturlige form og hvert hårstrå går litt i sin egen retning.

Luftfuktighet kan være hårets største fiende, i alle fall om du ønsker glatt og stylet hår.

Håret blir brusete enten fordi det mangler fuktighet, eller fordi det er behandlet med varmeverktøy eller kjemiske behandlinger som farging, bleking eller permanent, har André Auster, kreativ leder hos Auster Academy, tidligere forklart.

LES OGSÅ: Nå må du passe på håret ditt

Ta fram tannbørsten

Om du er en av dem som opplever mange brusete småhår langs hårfestet i panna, finnes det heldigvis måter å temme dem på.

Nøkkelen er en tannbørste – ja, en ren en, altså, som du ikke bruker på tennene.

Spray hårspray på tannbørsten og bruk den til å gre ned småhårene og få dem til å roe seg ned og ligge glattere mot resten av håret ditt.

Du kan også bruke en blank maskara til å gjøre det samme, sier hårstylist Adir Abergel til InStyle.com.

LES OGSÅ: Stygge, flisete tupper?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer