Fett Hår

Ha med tørrsjampo på ferie

Det beste trikset mot fett og svett sommerhår.

<strong>FRISKER OPP:</strong> Litt tørrsjampo ved røttene frisker opp hår som ikke er nyvasket, men er også et ypperlig stylingprodukt. Foto: KK.no
FRISKER OPP: Litt tørrsjampo ved røttene frisker opp hår som ikke er nyvasket, men er også et ypperlig stylingprodukt. Foto: KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hyppig påføring av solkrem og ekstra svetting gjør sitt til at håret blir fortere fett om sommeren.

Har du en frisyre hvor deler av håret henger inntil ansiktet, er du særlig utsatt for dette fenomenet. Alle produkter du påfører i panna, vil jo komme i kontakt med panneluggen, for eksempel.

Derfor bør du investere i en tørrsjampo, og du bør gjøre det sporenstreks.

Ved å spraye litt av dette nesten magiske produktet, holder luggen seg frisk og fin lenger.

Produktet finnes også i reisestørrelse, så du kan ha den i veska eller strandbagen for en kjapp oppfrisking i løpet av dagen.

<strong>HELT INNERST:</strong> Produktet skal aller helst sprayes helt innerst ved hårrøttene dine.  Foto: Astrid Waller
HELT INNERST: Produktet skal aller helst sprayes helt innerst ved hårrøttene dine. Foto: Astrid Waller Vis mer
<strong>MED OG UTEN:</strong> Her er krøllene på venstre side sprayet med tørrsjampo for en mattere, mer rufsete look. Ser du forskjell? Foto: Astrid Waller
MED OG UTEN: Her er krøllene på venstre side sprayet med tørrsjampo for en mattere, mer rufsete look. Ser du forskjell? Foto: Astrid Waller Vis mer

Mer enn «sjampo»

Navnet avslører bare ett av bruksområdene. Joda, tørrsjampo kan brukes til å utsette hårvasken en ekstra dag eller to, men det er også et utmerket stylingprodukt.

Det kan se ut som en hårspray, men er mer som et pulver som sprayes i håret.

Lise Holm-Glad, frisør og leder for Defines frisørteam, har tidligere forklart KK.no at det er aerosolspray og pudderteknologi som benyttes for å gi den mattende effekten man ønsker på fett hår.

– En frisk parfymeduft er også viktig, sier hun. Dette bidrar til den oppfriskende følelsen og gir håret en god lukt:

– Det at det nå er laget i sprayform og ikke som før (70-tallet) gjør at produktet er lettere, og finere og det blir ikke klumper i håret.

Før var det nemlig snakk om bokser med pudder som man drysset inn i håret. Det ble fort både klumpete og synlig. Dessuten var det vanskelig å få riktig mengde.<strong>TØRRSJAMPO:</strong> Dry Shampoo fra Define, kr 79; XXL Volume fra Batiste, kr 79,50; Medium to Brunette fra Batiste, kr 79,50, Straight Dry Shampoo fra Lee Stafford, kr 109. Foto: Produsentene
TØRRSJAMPO: Dry Shampoo fra Define, kr 79; XXL Volume fra Batiste, kr 79,50; Medium to Brunette fra Batiste, kr 79,50, Straight Dry Shampoo fra Lee Stafford, kr 109. Foto: Produsentene Vis mer

Dette gjør den

Tørrsjampo gjør håret mattere og tykkere. Den trekker fukt, fett og produktrester ut av håret, slik at det føles friskere, renere og lukter godt.

Holm-Glad sier at produktet egentlig ikke gjør så mye mer enn å absorbere fett og fukt. Men det har en fabelaktig bonuseffekt:

– Tørrsjampo er også et fantastisk produkt å preppe håret med hvis du skal sette det opp, sier hun.

Og det er dessuten veldig effektivt om du ønsker en ekstra voluminøs frisyre.

– Noen tørrsjampoer er også tilsatt stylingpolymerer som gir mer hold og stivelse. Personlig synes jeg de som kun absorberer fett, fukt og frisker opp duften er bedre, for de gjør at håret føles renere, sier Holm-Glad.

(Saken fortsetter under bildet.)


Topp til oppsatt hår

Flere av årets hotteste frisyrer er oppsatser, og da anbefaler frisørene å bruke tørrsjampo for å gi frisyren mer hold.

Det er ikke nødvendigvis så mye hold i tørrsjampoene, men ved å spraye pudderproduktet i håret, gir du det mer motstand og gjør at det ikke blir så glatt. Slik sitter frisyren som den skal hele dagen.

De vakreste flettene blir dessuten både fyldigere og mer moderne om du rufser dem til litt. Sprayer du litt tørrsjampo i håret før du fletter det, sitter det bedre og resultatet ser mye flottere ut.

Tørrsjampo er genialt når …

 • … du ikke rekker å vaske håret og trenger en rask oppfriskning.
 • … du skal sette opp håret og trenger litt ekstra hold og motstand.
 • … du vil matte ned håret og gi det en mer rufsete look.
 • … du ønsker mer volum og hår som ser tykkere ut.
 • … du har pannelugg og opplever at håret her blir fortere fett enn resten.
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer