Nettdating

Halvparten av single googler daten

Og det har fått 3 av 10 til å avlyse stevnemøtet.

NYSGJERRIG: Mange av oss bruker nettet til både å sjekke potensielle og gamle kjærester, ifølge en ny studie. Foto: colourbox.com
NYSGJERRIG: Mange av oss bruker nettet til både å sjekke potensielle og gamle kjærester, ifølge en ny studie. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Stem her!

Googler du før du skal på første date?Halvparten av single nordmenn søker opp sine potensielle dater på Google eller andre søkemotorer.

Det viser en ny undersøkelse for nettdatingtjenesten Match.com. 1050 enslige personer har deltatt.

SAMLIVSEKSPERTEN: Slik finner du kjærligheten på nett

Ja, alltid!
 
179 (36%)
Tja, det har skjedd noen ganger
 
148 (30%)
Nei, aldri
 
148 (30%)
Husker ikke
 
21 (4%)

- Single bør tenke på det

3 av 10 har dessuten valgt å ikke treffe personen basert på søkeresultatet.

- Mange tenker ikke gjennom hvordan de framstiller seg på ulike nettsider, som for eksempel Facebook, og om dette gir et korrekt bilde av dem som person, sier Hanna Berghom, markedsdirektør i Match.com i en pressemelding.

- Det er vanlig at arbeidsgivere søker informasjon om sine potensielle nyrekrutteringer på nettet, men nå er det også viktig at de single tenker på hvordan de profilerer seg på nettet for å finne den rette partneren.

Sjekker eksen på nett

Men single nordmenn bruker ikke bare nettet til å sjekke framtidige kjærester..

Hver tredje av forsøkspersonene innrømmer at de bruker Google for å finne ut hva ekskjæresten gjør på i dag.

Tilsvarende tall på Facebook eller blogger er 25 prosent.

Møtes og slår opp digitalt

Resultatene viser videre at 6 av 10 kjenner noen som har møtt sine store kjærlighet på nettet. Halvparten av de single tror at det er lettere å treffe den rette i dag enn for ti år siden – nettopp på grunn av nye teknologiske muligheter.

65 prosent oppgir at de har sendt kjærlighetserklæringer på SMS. Men tekstmeldinger kan ikke bare brukes til å få hjertet til å svulme... Så mange som 14 prosent har nemlig også opplevd å bli dumpet via en SMS.

Gode råd for nettdating

Ennå ikke funnet lykken på nett? Få gode tips om onlinesjekkin i denne artikkelen. Få også råd fra KK's sex- og samlivsekspert Peder Kjøs i artikkelen Slik får du kjæreste på nettet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer