Frokost

Halvparten dropper frokost

1 av 2 norske barnefamilier dropper å spise frokost sammen på hverdager, viser ny undersøkelse.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi har ikke tid til å spise frokost sammen på hverdager. Men når det er helg kommer et bredt påleggsutvalg på bordet. En fersk studie som VG presenterer i dag viser at familien samles til felles måltider når det lir mot helg, og at idealet om den samlede familiefrokosten gjør at det ikke spares på noe.
 • Ikke skulk frokosten
 • Undersøkelsen er laget av TNS Gallup for Norsk Landbrukssamvirke - og er utarbeidet av samfunnsgeograf Karl-Fredrik Tangen.Her er nordmenns frokostvaner:
 • Mer enn halvparten av oss spiser forskjellige varianter av hvitost gjennom hele uken.
 • Brunost og leverpostei er også en sikker følgesvenn på brødskivene for 25 prosent av oss.
 • For dem med hang til søtt er syltetøy mest populært.
 • I helgen, setter vi ut alt vi har av pålegg, i tillegg til å ofte toppe familiefrokosten med egg og bacon.
 • Nærmere åtti prosent av barnefamiliene møtes over frokostbordet på søndager. Da tas det igjen for manglende familiefrokoster resten av uken, skriver VG.Egg - både kokt, stekt og som pålegg - er en helgevinner. Det gjelder også tomat og agurk, som sunt og fargerikt innslag. Til lørdags og søndagsfrokosten vil vi også ha bacon, hvitt brød og smør. Grovbrødet er der hele uken igjennom.Fageksperter mener undersøkelsen tyder på for lite inntak av fisk i norske hjem.- Jeg savner fiskepålegget på listen over pålegg på frokostbordet. I tillegg til paprika som er full av C-vitamin, forteller ernæringsfysiolog Kari Bugge til VG.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer